Lab Community marketing — Gent

Georganiseerd door
Flanders DC

Neen, community marketing is niet ‘the next thing’ na influencer of content marketing. Community marketing gaat terug naar de basis van marketing. Het uitgangspunt? Je klant centraal zetten in je bedrijfsvoering en deze benaderen via een community in plaats van rechtstreeks.

Dit Lab is volzet, maar je kan nog inschrijven op de wachtlijst.

Tijdens dit Lab ga je aan de slag met de drie aspecten van community marketing, namelijk: ‘Hoe pas je je traditionele opvattingen over doelgroepen aan ‘community thinking’ aan?’, ‘Hoe maak je de vertaalslag van deze communities naar jouw verhaal als bedrijf?’ en ‘Hoe breng je deze boodschap als merk via deze communities tot bij de eindconsument?’ Je vertrekt van de vraag waar je klant naar op zoek is en gaat je product aanbieden daar waar het je publiek automatisch zal aanspreken, in hun community. Op het einde van dit Lab weet je hoe je je klant écht centraal kan plaatsen en hoe je hem benadert via een community.

Sprekers

Stephanie Duval en Nele Pieters zijn de grondleggers van community marketing. Ze richtten samen een adviesbureau op en slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar met Hotel Hungaria om van community marketing een echte movement te maken binnen hun industrie. De twee brengen binnenkort ook een boek uit over community marketing, maar nog voor het verschijnt, kan je tijdens dit Lab kennismaken met deze nieuwe aanpak.

Voor wie?

Dit Lab is bedoeld voor ondernemers uit de creatieve sector die hun bedrijf klantgericht in plaats van productgericht wilen opzetten en bereid zijn hun bedrijfsvoering daaraan aan te passen. Je krijgt een antwoord op de vragen ‘Hoe organiseer ik mijn bedrijf op een écht klantgerichte manier?’ en ‘Hoe kan ik mijn potentiële klanten via verschillende communities bereiken?’.

 

Programma

  • 13u30 — 14u: Ontvangst met koffie
  • 14u  —  15u30: Presentatie deel 1
  • 15u30  —  15u45: Pauze
  • 15u45  —  17u: Presentatie deel 2
  • 17u  —  17u30: Netwerkdrink
Datum

22 februari 2018

14:00 - 17:30

Locatie

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?