Lab: Je bedrijf waarderen - Gent

Georganiseerd door
Flanders DC

De kans dat je op een moment bij het ondernemen je bedrijf zal moeten waarderen is redelijk groot. Want het is niet alleen zinvol bij verkoop of fusie, maar ook bij het bepalen van competitieve loonpakketten.

Je denkt bij bedrijfswaardering misschien alleen aan verkopen of fusioneren. Nochtans is het ook belangrijk als je belangrijke medewerkers mee wil laten instappen in je bedrijf, iets wat steeds vaker in de creatieve sector wordt toegepast. Want voor mensen die je bedrijf mee groot maken, wordt er vaak gedacht om hen ook mee te laten profiteren van de groei van het bedrijf. 
 
Een bedrijf waarderen is niet alleen een technisch cijfermatige oefening, maar vaak ook een onderhandelingsoefening waarbij het inleven in de andere partij (of het nu een investeerder of medewerker is) erg belangrijk is. Zo’n proces gaat ook niet over één nacht ijs, maar duurt vaak zes à negen maanden voor er een effectieve deal op tafel ligt. Je begint er dus best op tijd aan te denken. 

Sprekers

Raf Vermeiren van de Cijferfabrik heeft ondertussen al heel wat ervaring met financiële analyse in de creatieve sector. Hij komt uitleggen hoe waardering in de creatieve sector werkt, want dit is vaak toch nog anders dan bij high tech bedrijven bijvoorbeeld. Hij gaat dieper in op wanneer je een bedrijfswaardering nodig hebt en hoe het proces in elkaar zit.

Sorry, maar bij Josworld zijn er géén ‘bazen’ of functietitels die het ego strelen. Onze structuur… euh, wereld, is vlak. Géén traditioneel top-down management. In plaats daarvan zetten we in op gelukkige werknemers. We investeren in talentontwikkeling, het goed voelen en oprechte betrokkenheid. Alles gebaseerd op gedragen waarden. Het gedeelde verhaal vertaald zich ook in de coöperatieve bedrijfsstructuur waarbinnen we onszelf organiseren. Tijdens de presentatie motiveren we deze keuzes en leggen we uit hoe we dit gemaakt hebben. Met zowel ups en de downs. 

Voor wie?

Voor bedrijfsleiders die een loonpakket willen uitbouwen waarbij medewerkers delen in de winst of bedrijven die denken aan praten met investeerders of fusies.

Programma

  • 14u00: Raf Vermeiren 
  • 15u45: pauze
  • 16u00: Getuigenis Josworld
  • 16u50: Q & A met Raf Vermeiren, Josworld en jullie vragen
Datum

24 oktober 2018

14:00 - 17:30

Locatie

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten