Lab: Kasplanning voor creatieve ondernemers - Gent

Georganiseerd door
Flanders DC

In geldnood komen door zelf te veel uitgaven te doen voordat je klanten de kas weer spekken: het is geen ideaal, maar wel een vaak voorkomend scenario en één van de voornaamste redenen waarom een bedrijf de boeken moet sluiten. Daarom is een kasplanning essentieel. Dit Lab is een echte workshop waar je met je eigen cijfers en je laptop aan de slag gaat. 

Een kasplanning is een ideale en laagdrempelige cijfertool om zicht te krijgen op het geld dat maandelijks op de rekening van je bedrijf komt en gaat. De voordelen?

  • Je hebt een beter zicht op wanneer je bepaalde inkomsten en kosten ook daadwerkelijk op je rekening hebt

  • Je kan je voorbereiden op seizoenseffecten (bv. maanden waarin je omzet significant stijgt of daalt)

  • Je ontdekt in welke maanden je externe financiering nodig hebt (en hoeveel)

Hoe je zo’n kasplanning nu concreet gebruikt en hoe je dit kan optimaliseren word je haarfijn uitgelegd in dit Lab.

De sprekers worden binnenkort aangekondigd, maar een stuk theorie en heel wat praktijkcases om jou te inspireren komen zeker aan bod.

Format

Dit Lab is een echte workshop. Je brengt je computer mee en gaat aan de slag met je eigen bedrijfscijfers. Je gaat naar huis met een ingevulde excel. Hierdoor zijn de plaatsen beperkt.

Sprekers

Raf Vermeiren van de Cijferfabrik heeft ondertussen al heel wat ervaring met financiële analyse in de creatieve sector. Hij geeft deze workshop al verschillende jaren bij de Fashion Management Summerschool.
Raf geeft deze workshop samen met Joyce Smet, specialist financiering bij Flanders DC.

Voor wie?

Voor ondernemers in de creatieve sector die willen bereken hoeveel (voor)financiering ze nodig hebben, dit kan zowel voor de start zijn, als voor een extra financiering. Tijdens dit Lab bereken je de nodige financiering en combineer je deze samen met de verwachte kosten om zo je kasplanning in een tijdslijn uit te zetten.

Dit Lab vindt ook plaats op 16 mei in Antwerpen.

Datum

14 mei 2019

14:00 - 17:30

Locatie

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten