Lab: Zelf op zoek naar klanten - Gent

Georganiseerd door
Flanders DC

Je eerste betalende klanten zijn een feit: je familie, vrienden en via via. Maar hoe ga je aan de slag als je zelf klanten wil vinden?

Tijdens dit Lab krijg je de tools aangereikt om zelf je klantenbestand uit te breiden. We gaan dieper in op welke boodschappen en welke kanalen je best gebruikt in de verschillende fases van klantenwerving. Maar ook hoe je je klantenbestand optimaal kan beheren. Zo zijn essentiële zaken in klantenwerving onder meer opvolging en evaluatie.

Sprekers

Bij True North helpen ze retail bedrijven om hun consumenten beter te begrijpen en daar op in te spelen. Maar ze moeten natuurlijk zelf op zoek naar klanten. Dit doen ze door een heel gerichte prospectie aanpak. Ze selecteren mogelijke klanten en gaan al meteen 'the extra mile' om hen te overtuigen van hun kunnen. Elize Van Laer, verantwoordelijke voor marketing & sales bij True North, vertelt hoe dit proces in zijn werk gaat. 

Studio Dott, creatieve ontwerpstudio is al een tijdje bezig en probeerde al op verschillende manieren klanten te bereiken. Ondertussen hebben ze een duidelijke strategie die afgestemd is op de visie van het bedrijf. Pieter Lesage, CEO en founder vertelt hoe netwerken voor hen de belangrijkste manier is om in contact te komen met klanten. 

Vincent Schroeven & Hannes Coudenys zijn content creators die al jarenlang creatieve campagnes ontwikkelen, uitvoeren en zo breed mogelijk distribueren voor grote bedrijven. Vorig jaar besloten ze hun krachten te bundelen onder de naam Hurae. De strategie om klanten te vinden is niet veel veranderd. Om nieuwe klanten te vinden, creëren ze vaak eerst. Ze ontwikkelen ideeën en gaan vervolgens kijken bij welke bedrijven dit zou kunnen passen. Een interessante strategie waardoor je dicht bij het DNA van je bedrijf kan blijven, Vincent Schroeven licht toe. 

We voorzien ook tijd voor Q&A talks, dus denk alvast na over jouw eigen vragen of moeilijkheden. 

Voor wie?

Bedrijven die al eerste betalende klanten hebben, maar die nu graag hun klantenbestand gericht willen uitbreiden en vergroten. Het gaat hier voornamelijk om B2B prospectie en heel gerichte 1-op-1 lead generation. Je krijgt een antwoord op de vraag hoe je concreet een plan kan opstellen om de juiste klanten te bereiken. 

Programma

  • 13u30 — 14u: Ontvangst met koffie
  • 14u — 15u15: Presentaties
  • 15u15 — 15u30: Pauze
  • 15u30 — 17u: Q & A talks
  • 17u — 17u30: Netwerkdrink
Datum

26 oktober 2017

14:00 - 17:30

Locatie

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?