Lancering vol+maakt collectie

Een unieke collectie designobjecten. Dat is vol+maakt. Een verhaal van wederzijds respect, complementaire skills en een gedeelde liefde voor natuurlijke materialen. Ambachtelijk, duurzaam, lokaal vervaardigd én 'sociaal gemaakt'. Een Gents pilootproject waarbij drie designers en twee lokale maatwerkbedrijven hun passie voor het 'maken' bundelden om een bijzondere designcollectie vorm te geven. Een volmaakte samenwerking!

 

Deze collectie is ontstaan uit de co-creatie met lokale designers en de Gentse sociale economie. De designers Sep Verboom, Cas Moor en Valerie Bervoet bezochten de Gentse maatwerkbedrijven Compaan en Labeur om er zich te laten inspireren door de natuurlijke materialen, bijzondere technieken en ambachtelijke vaardigheden. Samen met deze ‘sociale makers’ creëerden ze deze collectie. Op donderdag 13 september stellen ze met veel enthousiasme deze collectie voor. Laat je tijdens de lancering inspireren door het verhaal van de designers, de ‘sociale makers’ en het werkveld. Krijg een inkijk in het grotere kader van ‘sociaal tewerkstellen’ en de meerwaarde van dit project. En zie tot slot als eerste deze prachtige collectie! De designobjecten kan je diezelfde avond nog ter plaatse bestellen. Ook nadien zijn ze te verkrijgen via de website, in het Design Museum Gent en in lokale design- en interieurwinkels.

Programma

  • 17u: Verwelkoming door Katrien Laporte, directeur van het Design Musem Gent
  • 17u10: Beleidsmakers aan het woord, met schepen van de Stad Gent Rudy Coddens en gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen Martine Verhoeve
  • 17u30: Voorstelling ‘vol+maakt’
  • 17u40: Panelgesprek ‘Het belang van co-creatie met design en sociale economie’, onder leiding van Ben Roelants
  • 18u: Receptie
 
Datum

13 september 2018

17:00

Locatie

Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten