Let's talk about design duo's

Charles & Ray Eames, Le Corbusier & Charlotte Perriand, Ronan & Erwan Bouroullec, Fernando en Humberto Campana en nog veel meer… Koppels, vrienden, broers en zussen komen samen als ontwerpers. Hoe beïnvloedt hun relatie hun leven en hun werk? MAD Brussels heeft drie briljante ontwerpersduo’s uitgenodigd om samen te komen praten over hun werk en de manier waarop dat hun leven veranderd heeft. 

Sprekers

BCXSY : Boaz Cohen (Israël) & Sayaka Yamamoto (Japan), gevestigd in Amsterdam, Nederland.
BCXSY is een interdisciplinaire ontwerpstudio uit Amsterdam die begin 2007 werd opgericht. Het duo blijft een brede waaier aan projecten uitvoeren, zowel in Nederland als in het buitenland. Met een uitgebalanceerde combinatie van twee unieke talenten brengt de studio één uniek verhaal dat gekenmerkt wordt door een nadruk op persoonlijke ervaring, menselijke interactie en emotioneel bewustzijn. 

Unfold : Dries Verbruggen & Claire Warnier, gevestigd in Antwerpen, België.
Wat is de rol van de ontwerper en hoe verandert die in een tijd waarin ontwerp en productie steeds meer gedigitaliseerd worden? Deze vraag is cruciaal om het werk van ontwerpstudio Unfold te begrijpen. De studio, die in 2002 door Claire Warnier en Dries Verbruggen werd opgericht nadat ze afstudeerden aan de Design Academy Eindhoven, ontwikkelt projecten die nieuwe manieren onderzoeken om te creëren, produceren, financieren en distribueren in een veranderende context. Unfold werd bekroond met de prestigieuze titel “Belgische Designer van het Jaar 2017".

Beaverhausen : Mimy A. Diar & Ad Luijten, gevestigd in Brussel, België.
Beaverhausen is een Brusselse ontwerpstudio die werd opgericht door Mimy A. Diar en Ad Luijten. Beiden hebben een achtergrond in communicatie. Mimy studeerde af in Beeldende Kunst aan de Luca School of Arts in Brussel (BE) en Ad in Creatieve Communicatie aan de Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven (NL). Na een carrière in de reclamewereld besloten zij om hun verworven vaardigheden te gebruiken voor hun ware roeping: design. 

Programma

  • 18u30: Onthaal
  • 19u - 20u30: Seminarie
  • 20u30: Netwerkdrink

Opgelet, dit seminarie gaat door in het Engels.

Datum

12 december 2017

18:30

Locatie

MAD Brussels
Nieuwe Graanmarkt 10

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

MAD Brussels

Prijs

4 euro - 10 euro

Andere activiteiten