Let's talk about Fashion Tech

Op 6 december kan je terecht bij MAD in Brussel voor een avond rond fashion en technology.

De essentie van het woord mode verwijst zelf al naar het feit dat mode oog heeft voor sociale en geografische uitdagingen. Hoe kunnen we ons de mode van morgen – een intelligente en verantwoorde mode – voorstellen zonder technologische innovatie? Esthetiek hand in hand laten gaan met welzijn, techniek en duurzaamheid wordt een steeds actuelere uitdaging. Hoe kunnen we mode en technologie, de ontwerper en de ingenieur met elkaar in verband brengen? Hoe zal de mode onze manier van leven en onze gewoontes beïnvloeden?

Sprekers

Gefascineerd door alles wat de mode vertaalt vanuit ons sociaal gedrag, treedt Claire Eliot toe tot de Ecole Duperré, waar ze geïnteresseerd is in de banden die de modewereld met nieuwe technologieën verbindt. Daarna ontwikkelt ze aan het ENSCI in Parijs haar technische vaardigheden en leert er meer over elektronica dankzij bronnen op het internet en van hackers die haar opleiden. Vandaag is ze docent-onderzoeker bij het Internationaal Onderzoekscentrum, dat gespecialiseerd is in het verwerken van geïntegreerde systemen in textiel, en ze legt uit hoe ze die onderzoeken toepast op het vlak van mode, sport en geneeskunde.

Maartje Dijkstra is een Nederlandse modeontwerpster die werkt in Rotterdam. Ze studeerde aan ARTEZ/HKA in Arnhem, waar ze in 2006 afstudeerde als Bachelor in Modeontwerp. In 2005 deed ze een stage in het bedrijf van Alexander McQueen in Londen, waar haar interesse voor High Fashion groeide. In 2007 startte ze haar eigen High Fashion/couturelabel, waar ze individualistische, sculpturale, progressieve, handgemaakte modecollecties, accessoires en fashion/tech-stukken ontwerpt en maakt. De ontwerpen van haar (kleine) bolvormige collecties zijn allemaal met de hand gemaakte, unieke high fashion-stukken, ontworpen met de toekomst in gedachten en gemaakt door haar alleen. Verbeelding, elektronische muziek, progressiviteit en individualiteit zijn een grote bron van inspiratie voor haar. Al vele jaren combineert ze mode met progressieve technologie, zoals manueel 3D-printing, om interactieve showkleding voor de catwalk te creëren zoals Intimacy (2010), Denzipfaden (2012), Obstruction (2012), Hard Core Vein 1.0 en 2.0 (2014), Braindrain (2016), Surface Distortion (2016), 3DDD (2017), TranSwarm Entities (2017) en haar laatste werk: Optic Traces (in combinatie met een juwelencollectie).

  • Noemi Balmat, founder, editor-in-chief & innovation consultant Futur 404

Na 4 jaar in reclamebureaus (Publicis, Fred & Farid) en één jaar bij Soon Soon Soon creëerde Noémie in 2014 Clausette.cc, het eerste Franse FashionTech medium. Sindsdien adviseert en begeleidt ze haar klanten bij het verfijnen van hun visie op de evoluties en innovatie die de mode-industrie veranderen. Noémie is sinds 2015 ook betrokken bij evenementen. Ze heeft meer dan veertig conferenties op haar naam, waaronder SXSW, Viva Technology, Première Vision en het Internationaal Festival van de Mode & Fotografie in Hyères. In het najaar van 2017 sloot ze zich aan bij de incubator Station f en vormde ze samen met haar partner Allan Joseph Clausette om tot Futur404.com.

Programma

  • 18u30: Onthaal
  • 19:00 — 20:30: Seminarie
  • 20:30: Netwerkdrink

De avond gaat door in het Engels.

Datum

6 december 2017

18:30

Locatie

MAD
Nieuwe Graanmarkt 10

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

MAD Brussels

Prijs

4 - 10 euro

Andere activiteiten