Lezing Biomimicry: de beste designers vind je in de natuur

“99,9% van de innovatie in de natuur faalt. Bedenk wat we kunnen leren van die 0,1%.”

Met 3.8 miljard jaar voorsprong in R&D is de natuur de absolute meester in duurzame designs, technieken en organisatievormen. Ondanks oneindig veel verstoringen en veranderingen, van meteorietinslagen tot klimaatveranderingen, heeft de natuur zich steeds verder ontwikkeld. Ze heeft geleerd wat werkt, wat blijft bestaan en wat werkelijk en duurzaam bijdraagt aan de toekomst van het leven op aarde. Biomimicry is de kunst en wetenschap van natuur-geïnspireerde innovatie. Wat als we die lessen uit de biologie gebruiken om slimmere, duurzamere en meer efficiënte producten, processen of steden te ontwerpen? Innovatiebioloog Leen Gorissen deelt in deze lezing de meest geavanceerde en vernieuwende ideeën en concepten in bio-geïnspireerd design en transitie. Een fascinerend verhaal voor nature lovers, biology geeks, designliefhebbers, klimaatactivisten en alles daartussen.

Leen Gorissen is innovatiebioloog en transitie-expert. Als oprichter van Studio Transitio geeft ze lezingen en workshops en begeleidt innovatietrajecten bij bedrijven en organisaties. Recent verscheen haar boek Change the world city by city. A change maker’s guide to fast forward sustainability, waarin ze haar kennis en ervaring toepast op de organisatie van de stad.

Deze lezing maakt deel uit van de reeks ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+ in samenwerking met de OVAM, Flanders DC, Aider Peru, en Design Museum Gent. Met steun van de Vlaamse en federale overheid. De lezing is gratis, maar inschrijving is verplicht.

Datum

25 maart 2019

20:00

Locatie

STUK Auditorium
Naamsestraat 96

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

BOS+, Green Office KU Leuven & Leuven 2030

Prijs

gratis

Andere activiteiten