Oproep: Kandidaten Opleiding LinC Lage Landen

LinC Lage Landen is een programma voor (potentiële) leiders in de culturele sector in Vlaanderen en Nederland. LinC Lage Landen staat voor reflectie, vernieuwing, kennisdeling en inspiratie. Samen onderzoekt Antwerp Management School nieuwe verbindingen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en werken we aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector over de grenzen heen.

Hét programma voor culturele leiders van de toekomst!

In oktober 2020 start een nieuwe leergang van het programma ‘LinC – Lage Landen’. Dit unieke Vlaams-Nederlandse programma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die:

  • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector in deze turbulente tijden.
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of activiteiten.
  • zich kunnen beroepen op kennis van zaken over veranderende perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe organisatiemodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector.
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en samen kunnen werken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector, zelfs in tijd van crisis.

Over LinC

LinC staat voor actiegericht leren. Als deelnemer ga je zelf aan de slag met de informatie die je krijgt aangereikt. We dagen je uit om te reflecteren op jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met je dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Over het programma

Het programma LinC Lage Landen is een intensieve deeltijd-opleiding en duurt een academisch jaar (oktober 2020 – september 2021). Van deelnemers wordt verwacht dat zij op toonaangevende posities werkzaam zijn, minimaal vijf jaar relevante werkervaring meenemen en over een sterke motivatie beschikken. 

In deze editie van LinC Lage Landen is er plaats voor 20 deelnemers: 10 uit Vlaanderen, 10 uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers zijn van groot belang. We streven daarom naar een in alle opzichten diverse groep. Samen leren we meer!

Deelnemen

Bezorg ons je cv en motivatie via joke.schrauwen@uantwerpen.be. Inschrijven kan tot 15 juni 2020

Kandidaten uit Nederland kunnen zich aanmelden via deze link

Datum

15 juni 2020

Organisator

Antwerp Management School

Prijs

5000 euro excl. btw

Andere activiteiten