MakersMarathon

Ministry of Makers zet 2017 enthousiast in met haar MakersMarathon, een event waar ondernemers uit verschillende sectoren, designers, beleidsmensen en experten zullen aan deelnemen.

Aanleiding is de G100 die in oktober 2016 werd georganiseerd door Community Gent. Een bijeenkomst waarop belanghebbenden uit het middenveld debatteerden over wonen, leren, leven en werken in een stedelijke omgeving. 191 mensen namen hieraan deel uit niet minder dan 121 verschillende organisaties.

In die discussies ontstonden heel wat interessante ideeën en voorstellen, waar Ministry of Makers - samen met Community Gent - mee aan de slag wil. Uit de algemene conclusies filterden we concrete challenges. In de immo-wereld, bijvoorbeeld, wordt nagedacht over hoe je mensen met verschillende achtergronden kan laten samenleven. In het onderwijs wordt dan weer gefilosofeerd over hoe je kinderen kan warm maken voor de beroepen van de toekomst.

Ministry of Makers gaat de uitdaging aan en brengt experts rond de tafel om de handen uit de mouwen te steken. Gedurende twee dagen, op 20 en 21 februari, sluiten ze zich op in Design museum Gent om in co-creatie de challenges aan te gaan en de ideeën vorm te geven. Hiervoor worden innovatieve designtools gebruikt.

Het resultaat wordt op vrijdag 24 februari in de Oude Vismijn voorgesteld. 

Datum

24 februari 2017

15:00 - 17:00

Locatie

De Oude Vismijn
Sint-Veerleplein 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten