Masterclass Games Innovatie

Bordspellen en videogames nodigen beide uit tot uren spelplezier, maar in de praktijk is er verbazingwekkend weinig kruisbestuiving tussen deze twee werelden. Waar zijn er wel raakvlakken? Wat zijn goede voorbeelden van spellen waarin analoog en digitaal elkaar ontmoeten? Is het nuttig om de twee te combineren en wat zijn de valkuilen en opportuniteiten? Op 30 november delen professionals uit de strip- en spelsector hun kennis met creatieve ondernemers.

Vince Vergonjeanne was jarenlang uitsluitend actief in de videogamessector, om daarna een vrij drastische overstap te maken naar analoge bordspellen met zijn uitgeverij Lucky Duck Games. Ook hij komt spreken over zijn ervaringen en ondervindingen in de gamewereld. 

Spellen als Jetpack Joyride and Vikings Gone Wild zijn videospellen waar nadien een bordspel van werd gemaakt. Maar de perfecte symbiose heeft Lucky Duck Games misschien wel gevonden met Chronicles of Crime, waarin je als inspecteur een moord oplost met behulp van een analoog bordspel en een bijhorende digitale app.

Datum

30 november 2019

19:30

Locatie

de Warande
Warandestraat 42

2300 Turnhout, België

Toon op Google Maps

Organisator

Rock Paper Pencil

Prijs

gratis

Andere activiteiten