My Robot, Helper and Friend?

Een robotvriendje dat jouw kind een boek voorleest in het ziekenhuis. Twee stevige robotarmen die je in en uit je bed heffen om vervolgens je haar te wassen. Of een robot als mantelzorger. Zou je het toelaten? Of geeft het je een wrang gevoel?

Naar aanleiding van de ‘Hello Robot’ tentoonstelling in het Design museum Gent organiseert Ministry of Makers een event dat het discours rond het steeds frequenter inzetten van robots in de zorgsector verdiept door een aantal technologische, economische, culturele en maatschappelijke aspecten te belichten.

  • Prof. Piet Hoebeke (UZGent), Korneel Vandenbroucke (ORSI Academy), Prof. An Jacobs (VUB/SMIT), Prof. Pieter Simoens (UGent), Prof. Ann Buysse (UGent), Rina Christiaens (ergotherapeut WZC), Seppe Terryn (VUB, Softrobots) en Christophe De Jaeger (GLUON) delen hun inzichten, voorspellingen en aanbevelingen in een aantal panelgesprekken.
  • Imec en UGent stellen hun nieuwste onderzoeksinfrastructuur voor: het Homelab.
  • Fredo De Smet, medecurator van de ‘Hello Robot’ tentoonstelling, modereert.

Extra: Wie deelneemt aan dit gratis event kan in primeur de ‘Hello Robot’-tentoonstelling in het Design museum bezoeken tussen 14.30 en 15.30 uur. Inschrijven is wel verplicht.

Datum

26 oktober 2017

15:30 - 18:30

Locatie

Oude Vismijn
Jan Breydelstraat

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten