Nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker

Sinds 2006 heeft de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker als doel kwaliteitsvolle ambachtslieden in de kijker te zetten, de ambachtelijke sector bekend te maken bij het grote publiek en jongeren warm te maken voor deze beroepen.​

De wedstrijd

Elk jaar selecteert het comité tien laureaten, dé tien ambassadeurs van de ambachtelijke sector. Deze ambachtslieden worden geselecteerd voor de kwaliteit van hun product, maar eveneens voor hun afgelegd parcours. Ze getuigen over hun verhaal, hun opleiding, hun motivatie en brengen zo Made In Belgium-producten onder de aandacht bij het grote publiek.

Dit jaar legt de wedstrijd de focus op het belang van het gebruik van moderne technologieën om het traditionele ambacht te beoefenen. Hoe kan ambacht op vlak van materiaal, product, technieken, zowel bij het voorbereiden als bij het realiseren van een product, mee evolueren met de tijd? Less is more, zegt men. Zou men beter kunnen met minder geld of minder tijd verliezen dankzij nieuwe technologieën?

​Deelnemers maken kans op De Ambachtsprijs (3000 euro), de Parel van de Jury (1000 euro) of de Leerschoolprijs (800 euro).

Deelnemen

De inschrijvingen voor deze dertiende editie loopt tot 23 februari 2018. 

Datum

23 februari 2018

Organisator

Ambacht in de Kijker

Prijs

gratis