Netwerknamiddag Duurzaam Design

Georganiseerd door
Flanders DC

Deze netwerk- en inspiratienamiddag vormt het sluitstuk van Maakbaar, een project van BOS+ in samenwerking met Flanders DC, de OVAM en Design Museum Gent. Maakbaar richtte zich op de rol van de ontwerpsector in de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Twee jaar lang werden ontwerpers en studenten ondersteund om duurzaamheid een centrale plaats te geven in het ontwerp en de realisatie van hun producten. De resultaten daarvan werden gebundeld in de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature, eerder te zien op de Milan Design Week en vanaf 16 mei in Design Museum Gent.  

De afloop van dit project biedt ook een kans om vooruit te kijken. Welke plaats heeft duurzaamheid vandaag in de Vlaamse designsector en welke kansen zijn er voor de toekomst? Hoe maken we van verantwoord ontwerpen en produceren niet alleen een positief verhaal, maar ook de norm?  

Verwacht je aan inspirerende lezingen, gesprekken en kansen tot netwerking met andere geëngageerde designers en ondernemers. Met inspirerende talks van Belgische pioniers in duurzaam design: Tom Duhoux (HNST jeans, Blue Box) en Annelys Devet (Disarming Design from Palestine, Sandberg Instituut Amsterdam), een panelgesprek over de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen en een rondleiding in de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature met en door de deelnemende ontwerpers. 

Programma

14u — 17u  

  • Paneldiscussie rond de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen  
  • Netwerking  

17u — 18u 

  • Korte voorstelling van de ontwerpers op Belgian Design: Generous Nature
  • Bezoek aan de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature met de deelnemende ontwerpers  

Registreren

Gratis toegang, maar de plaatsen zijn beperkt. Registratie verplicht.

Partners: Design Museum Gent, Flanders DC, OVAM. Met steun van de Vlaamse en federale overheid. 

Datum

5 juni 2019

14:00

Locatie

Zaal Madonna
Poel 7

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC, BOS+, Design Museum Gent, OVAM

Prijs

gratis

Andere activiteiten