Gelieve een meer recente versie van uw browser te installeren.
De druk om als cultureel ondernemer te opereren is groter dan ooit. Het is één van de fundamenten van het beleid van cultuurminister Gatz waarvoor hij ook een aangepast instrumentarium heeft uitgewerkt. Maar wat betekent dat in de praktijk? Wat doet een cultureel ondernemer anders dan de vroegere leidinggevende in een culturele organisatie? Neem deel aan deze winterschool en kom het antwoord op deze vragen te weten.
Ondernemen gaat veel verder dan ervoor te zorgen dat er meer geld in het laatje komt. Strategisch inzicht koppelen aan kennis is de basis. In deze cursus verruimen we enerzijds het denkkader van de cursisten door hen topics aan te bieden waarin ze zich nadien zelf kunnen verdiepen. Anderzijds reiken we ook kennis-verdiepende sessies aan met een stevige dosis juridische en/of financiële informatie.
Deze opleiding richt zich tot iedereen, actief in de cultuursector, die zich wil verdiepen in de vaardigheden van ondernemerschap. Zowel personen die een organisatie (willen) leiden, als individuen die hun eigen praktijk (verder) willen uitbouwen komen in aanmerking.
Er is geen specifieke voorkennis nodig. Wel betrokkenheid bij het zakelijk beleid in de cultuursector. En vooral de wil om met kennis van zaken meer verantwoordelijkheid op te nemen.
Het volledige programma en de inschrijvingsvoorwaarden vind je hier.
De winterschool is beperkt tot 15 deelnemers.
Ben je uitermate geïnteresseerd in het programma en ben je student of jong-afgestudeerd (maximum 3 jaar geleden)? Cultuurloket schenkt twee wild cards aan zij die actief willen zijn in de cultuursector.
Stuur je kandidatuur naar christine@cultuurloket.be vóór 15 oktober. Onderstreep zeker hoe je de verworven competenties zal inzetten in je professioneel leven. Ten laatste op 19 oktober krijg je bericht.
19 november tot 23 november 2018
Art2Work
Henegouwenkaai 41
1080 Brussel, België
Cultuurloket
750 euro
Cookies opgeslagen