Online Expertendag: Topteams bouwen én houden

Georganiseerd door
Flanders DC

Een organisatie is maar zo goed als de mensen die er werken. Dat weet jij als ondernemer uit de creatieve sector maar al te best. Maar hoe krijg je de juiste mensen — medewerkers of freelancers — op de juiste plek? En vooral: hoe hou je ze daar? Hoe zorg je voor voldoende diversiteit binnen je team? Hoe verzoen je je eigen creatieve rol met die van leidinggevende? En ben je eigenlijk wel een goeie leider? Veranderingen doorvoeren is lastig, hoe pak je dat best aan? En hoe voorkom je burn-out? Om al je vragen rond dit thema te tackelen organiseren we op 11 mei 2021 een online Expertendag, specifiek voor de creatieve sector.

Hoe?

Dit evenement verloopt via het platform 'Zoom'. Er zit een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten uit alle hoeken van de creatieve sector én daarbuiten klaar om al je vragen te tackelen. In kleine groepjes wissel je in een virtuele breakout room van gedachten met deze straffe experts. Je kan ook een persoonlijk gesprek met hen reserveren.

Concreet

Je kiest zelf bij welke sprekers je graag in een in een virtuele breakout room aanschuift. Je kan ook aangeven of je graag een online 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke experts je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen.

Een ticket kost 40 euro (excl. btw) inclusief een bijzonder fijn verrassingspakket dat je op voorhand krijgt thuisgestuurd.

Inschrijven kan via deze link.

Voor wie?

Deze Expertendag is bedoeld voor groeiende of mature ondernemingen uit de creatieve sectoren, niet voor starters of ondernemers uit andere sectoren.

Programma

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts: 

 • It’s the people, stupid! – Gunther Broucke
  20 nationaliteiten op 80 vierkante meter – ondernemen in het spanningsveld tussen traditie, cultuur en samenleving. Als intendant van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor bewandelt Gunther Broucke dagelijks de fijne lijn tussen het zakelijke, het artistieke en het menselijke. Met de mantra ‘Je kan nooit lid zijn van Brussels Philharmonic, je bent Brussels Philharmonic’ brengt hij de drijvende kracht achter een grote culturele organisatie in kaart.
 • Verloning – Charlotte Van Brabander
  Charlotte Van Brabander is hr-consultant KMO bij SD Worx. Ze vertelt je alles over het opzetten van een motiverend en prestatiegericht loonbeleid. Loopbaanpaden, een performantiecyclus, variabele verloning en merit matrixen zijn haar niet onbekend. Verder weet ze ook hoe je het engagement in je onderneming kan verhogen en wat hierbij belangrijke werkpunten zijn.
 • Leiderschap – Koen Marichal
  Van oud naar nieuw leidinggeven, dat is het thema waar onderzoeker, spreker, begeleider, docent, auteur Koen Marichal door gebeten is. Meer dan vroeger vraagt leiding geven aan teams en organisaties adaptief vermogen en dus ook identiteitswerk: wie ben ik als leider en hoe pas ik mij aan de context aan? Zeker contexten waarin groei, diversiteit en innovatie op de agenda staan, dagen daartoe uit. Vanuit die vragen slalomt Koen voorbij de eenvoudige recepten en versterkt hij het zelfsturend vermogen van de leider. Hij brengt ter inspiratie zijn 19 inzichten in leiderschap mee. Koen brengt 20 jaar HRM-ervaring en 10 jaar business school-ervaring mee aan tafel.
 • Verbinding en betrokkenheid op de werkvloer – Julie Heyvaert
  Julie Heyvaert wil meer verbinding en betrokkenheid naar de (virtuele) werkvloer brengen. Het is haar missie om organisaties en medewerkers daarin te inspireren, sterken en gidsen. Ze richtte daarom Flowspire op, waarbij Flow staat voor een state-of-mind waar we betrokken, gefocust en gedreven zijn om bij te dragen en waar we vitaal en wendbaar zijn om uitdagingen aan te vatten. Die flow wil ze naar de werkvloer krijgen. Julie heeft meer dan 15 jaar bagage als marketing consultant, cultuur transformator en veerkracht coach. Vanuit die verschillende domeinen verankert ze flow op een duurzame wijze. 
 • Social learning: lang leve levenslang leren – Bert Verdonck
  Levenslang leren doe je niet alleen. Hoewel sociaal leren een doorbraak vormt in het leerproces, weten de meeste organisaties niet hoe ze een leergemeenschap met leergierige werknemers kunnen opbouwen. Wist je dat je met social learning in een actieve community tot 30 keer meer leert dan alleen? Maar hoe zorg je er nu voor dat werknemers opnieuw ‘goesting’ krijgen in leren? Hoe boost je de leerervaring van gemiddeld 20% naar meer dan 80%? Bert Verdonck is content & training director bij UQ.Works en geeft presentaties en opleidingen rond microlearning, LinkedIn, social media, social selling en social recruiting. Met de UQ Pocket Coach ondersteunt hij organisaties om dynamische leergemeenschappen te bouwen als middel om werknemers te stimuleren tot persoonlijke groei en levenslang leren.
 • Diversiteit – Elke Jeurissen
  Elke Jeurissen heeft 25 jaar ervaring in het adviseren en begeleiden van leidinggevenden op het vlak van public affairs, communicatie, change management en diversiteit. Ze werkte als consultant voor bedrijven als Microsoft, Nuon, Alcatel-Lucent, HP en Mobistar. Vandaag begeleidt ze bedrijven op weg naar een meer inclusieve cultuur waar divers talent volop kan bloeien. Ze werkt o.a. voor Waters Corporation, Delaware, BASF, ELIA en ABN Amro. Ze deelde haar kennis op meer dan 100 congrespodia en via frequente opiniestukken in de media.
 • Change & conflict management – Lieven Vandendriessche
  Lieven Vandendriessche heeft na 13 jaar brede hr-ervaring en 10 jaar als zelfstandig consultant (en zijn recentere passie van het meubelstofferen) wel al een en ander gezien; maar verandering, groei en hoe ermee om te gaan zijn wel een rode draad. Of het nu om strategische omschakelingen (implementeren van nieuwe missie en visie; of van productgerichte omgeving naar klantgerichte omgeving), organisatorische wijzigingen (downsizing of herijken van competenties in een organisatie, stroomlijnen van processen) of een persoonlijk verandertraject gaat. Verandering gaat gepaard met grote en kleine conflicten, weerstand, loslaten en boos zijn, en opnieuw veerkracht vinden. Niets menselijks hoeft ons vreemd te zijn. Lieven kijkt graag mee naar jouw specifieke context als creatieve ondernemer om je met nieuwe inzichten naar huis te sturen.
 • Career ownership: zelfkennis is het begin van alle wijsheid – Ria Van Gucht
  Career ownership pak je niet alleen aan. Hoewel duidelijk is dat de digitalisering een grote impact heeft op de arbeidsmarkt, weten organisaties vaak niet hoe ze er het best kunnen op inspelen. Wist je dat slechts 7% van de manager het volledige potentieel van zijn medewerkers kent? En dat het opbouwen van deze kennis hierbij een eerste stap vormt? Het verhoogt niet alleen de betrokkenheid van je medewerkers, het zorgt er bovendien ook voor dat je ze voorbereidt op de jobs van de toekomst. Ria Van Gucht is talent solution director bij UQ.Works. Ze ziet het als haar levensmissie om mensen dichter bij zichzelf te brengen door hun talenten en sterktes te helpen ontdekken en ze te boosten. Met de UQ Job Boost ondersteunt ze organisaties om werknemers meer geëngageerd datgene te laten doen waar ze het meeste energie van krijgen.
Datum

11 mei 2021

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

40 euro (excl. btw)

Andere activiteiten