Online infosessie Kunstendecreet

15 september 2020 is de deadline voor de nieuwe project- en beursaanvragen binnen het Kunstendecreet. Kunstenpunt organiseert op 19 en 20 augustus een online infosessie subsidiëring voor kunstenaars en organisaties die een aanvraag willen indienen binnen het Kunstendecreet, en die daar weinig of geen ervaring mee hebben. We doen dit in samenwerking met Cultuurloket, VI.BE en VAI.

Infosessie 19/08: Subsidies aanvragen via het Kunstendecreet

  • 10 u: plenaire sessie met aansluitende Q&A

Kunstenpunt beantwoordt jouw vragen over het aanvragen van subsidies. Belangrijk: er zal niet genoeg tijd zijn om alle vragen live te beantwoorden. Daarom gaan we als volgt te werk:

Lees op voorhand de infobundel van Kunstenpunt met relevante basisinformatie. Heb je na het lezen nog vragen, mail ze vóór 7 augustus naar praktijk@kunsten.be. Kunstenpunt bundelt de veel voorkomende vragen en geeft tijdens de plenaire sessie live antwoord en verdere toelichting.

Komt jouw vraag tijdens de live sessie niet aan bod? Ook tijdens de workshops om 11u zullen er vragen aan bod komen. Indien je na de plenaire sessie en de workshop nog vragen hebt, kan je ons opnieuw een e-mail sturen via praktijk@kunsten.be.

Belangrijk: op de artistiek-inhoudelijke of strategische vragen over je individuele dossier kunnen we geen antwoord geven.

  • 11 u 30: interactieve workshops

Deze workshops (max. 6 deelnemers per workshop) worden begeleid door Kunstenpunt en de organiserende partners. Aan de hand van een aantal fictieve maar realistische casussen ontdekken we de mogelijkheden van het Kunstendecreet, met een focus op projecten en kortlopende beurzen. Op die manier krijg je het nadenken over functies, disciplines en zelfprofilering binnen het Kunstendecreet snel in de vingers. Na elke casus is er ruimte voor vragen.

Infosessie 20/08: Correct begroten

  • 10 u: webinar door cultuurloket

Hoe begroot en budgetteer ik mijn project? De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting. We schetsen de valkuilen en geven tips en tricks. Tijdens het webinar geven we ook aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.

  • 11 u 30: plenaire sessie door cultuurloket

Cultuurloket beantwoordt jouw vragen over correct begroten. Stuur vóór 7 augustus jouw vragen naar praktijk@kunsten.be zodat we gelijkaardige vragen kunnen bundelen. Op individuele dossiers kunnen we jammer genoeg niet ingaan.

Datum

19 augustus tot 20 augustus 2020

10:00 - 11:30

Organisator

Kunstenpunt

Prijs

gratis

Andere activiteiten