Open Ateliers #12

Tijdens de 12de editie van NUCLEO’s Open Ateliers tonen 160 kunstenaars hun atelier, verspreid over 8 gebouwen op 5 locaties in Gent.

Het centrale infopunt, met bar en gratis fietsen, bevindt zich in het Caermersklooster*. Vanaf 18u vindt hier een feestelijk slotmoment met kunstenaars en publiek plaats.

Programma

Vijf verkenners bezochten op voorhand de ateliers. Ze zijn allemaal 'organiserend kunstenaar' en actief in een off-space of andere organisatie. Ze werden gekozen uit het netwerk van onze partners binnen de Vlaamse koepel van atelierorganisaties UFO. 

De verkenners doen verslag van hun atelierbezoeken in de krant OA#12 die je op elke locatie kan vinden. Tijdens het slotmoment delen ze hun ervaringen met het publiek. In de krant vind je een uitneembare plattegrond met informatie over de verschillende locaties en alle deelnemende kunstenaars, waarmee je zelf je route kan uitstippelen.

*In het Caermersklooster vind je geen ateliers. NUCLEO vormt samen met Smoke & Dust (019) de nieuwe vzw Kunsthal Gent, die het Caermersklooster transformeert tot een nieuw presentatie- en ontwikkelingsplatform voor beeldende kunst in Gent.

Locaties en verkenners

 

Datum

7 oktober 2018

10:00

Locatie

verschillende
locaties

in Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

NUCLEO

Prijs

gratis

Andere activiteiten