OpenVRT #talks

Op 22 februari vindt OpenVRT #talks plaats in het Design Museum Gent in het kader van de tentoonstelling Hello Robot. Je kan die avond de tentoonstelling (gratis) ontdekken en daarenboven inspiratie opdoen tijdens de talks van onze sprekers.

Sprekers

  • Help! De batterij van je smartphone heeft nog maar 5% en dan gaat ie dood! Herken je die paniek? Dries Depoorter gebruikte het als inspiratie voor zijn nieuwste werk 'Die with me'. Dries is mediakunstenaar en concept provider. Zijn werk gaat over de plaats die internet inneemt in de samenleving en de gevolgen daarvan op privacy, identiteit en surveillance. Dries maakt zijn kunst in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games. Zijn projecten zijn kritisch, vaak met een knipoog en krijgen wereldwijd aandacht. Zijn talk zal gaan over de verschillende projecten die hij afgelopen jaar creëerde, het proces en de problemen die hij tegenkomt. Dries studeerde zes jaar elektronica voor hij de overstap maakte naar mediakunst. Ondertussenl werkt hij twee jaar als zelfstandig kunstenaar.
  • Bert Pieters is één van de oprichters van DIFT, een creatief bureau in Gent dat niet vies is van de extra mile. Zijn motto?‘Denk eens anders.’  Dat deden ze ook voor de promotie van De Nieuwe Dokken waar ze een pianist op een vlot lieten drijven, een gigantisch gedicht van Paul Van Ostaijen op spandoeken afdrukten en passanten portretteerden. Kom tijdens zijn talk te weten welke fijne projecten Bert nog mocht uitwerken en hoe hij dat gedaan heeft.
  • Binnenkort wordt de derde en laatste spreker bekendgemaakt.

Het event is gratis, maar de reservatie van een ticket is verplicht. Ontdek wie er ook gaat op het Facebookevent.

Datum

22 februari 2018

19:00

Locatie

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

OpenVRT

Prijs

gratis

Andere activiteiten