OpenVRT X Firma

Op zaterdag 12 oktober is het tijd voor een dag vol inspiratie! Voor deze editie sloeg OpenVRT de handen in elkaar met Firma en zijn jullie welkom dicht bij onze thuisbasis: het bruisende Brussel!

Wat kan je verwachten? Workshops, inspirerende sprekers, en een beetje meer inkijk achter de schermen bij de VRT. Flanders DC zal er een sessie over prijsbepaling geven. Hou zeker Facebook in de gaten voor alle updates.

Sprekers

Deze sprekers zijn reeds aangekondigd:

 • Simon Gryspeert van Flanders DC zal het hebben over het bepalen van een goede prijs als creatieve ondernemer. Hij zal dit onder andere toelichten aan de hand van de online tool prijsinzicht.be.
 • Danny Griffioen is een art-photographer-turned-director uit Amsterdam. Lichte neigingen tot pyromanie, beeldende kunst esthetiek and gritty realisme zijn enkele van zijn favoriete ingrediënten. Tot zijn laatste werk behoren videoclips voor Faberyayo, Kenny B en Sofie Winterson en werk voor klanten als Tommy Hilifiger, MindSpace en Zoe Karssen. Hij zal het hebben over zijn onzekerheden als kunstfotograaf en filmmaker. Zelfkritiek, inspiratie (of het ontbreken daarvan), uniek zijn, en uniek proberen te zijn. Is alles echt al een keer gedaan? Welke fases ga je door als mens en hoe reflecteren die fases terug op je werk? Wat maakt je gelukkig als kunstenaar?
 • Wederik De Backer is zelfstandig audiomaker en maakt radiodocumentaires, podcasts,...
 • Thomas Schrijer en Karen van de Kraats zijn ontwerpers in de WeTransfer Studio. Thomas werkt als Art Director en was lead designer bij het opzetten van WePresent. Momenteel werkt hij aan de re-branding van WeTransfer en alle producten. Karen is Senior Designer bij WeTransfer’s creative studio en werkt aan het design van het content en storytelling platform WePresent. Deze digitale genieën gaan jullie in hun talk uitleggen waarom WeTransfer zo veel meer doet dan gewoon bestanden versturen. Ze nemen je mee in de wereld van digital storytelling, contentcreatie en het designproces.
 • Davy Denduyver van Studio Dada is grafische wizard, art director, prentjesfabriek,... al wat je wil. In zijn talk gaat hij het hebben over het creëren van je persoonlijke stijl. 
 • Indi Mouart is 21 jaar, muziekfotograaf en wordt vaak geassocieerd met Billie Eilish. Hij had een opmerkelijke start in zijn carrière toen hij in contact kwam met de Amerikaanse rapper Lil Peep die hem vervolgens onder zijn vleugels nam. Sindsdien fotografeerde hij nog andere grote namen waaronder Frank Ocean, Travi$ Scott en A$AP Rocky. Indi komt niet alleen vertellen over zijn indrukwekkend portfolio maar ook over de ups & downs die gepaard gaan met zo'n succes.
 • Studio Mals creëert eye-catching beelden en video’s. Hun werk is zeer tactiel, het liefst handgemaakt, en heeft altijd een speelse touch. Het resultaat is prettig, speels en belachelijk sexy handgemaakte eye candy! Ontdek hun werk tijdens hun talk en kom te weten hoe je een creatieve studio runt tijdens hun workshop. Hoe vind je je eigen stijl? Hoe bewaak je die? En welke impact heeft dat op de zakelijke kant van je bedrijf?
 • Regisseur Damien Nieuborg en componist Bart Ketelaere nemen jullie mee achter de schermen waar ze met een kleine ploeg aan de remake van het legendarische kinderprogramma werkten. Je komt meer te weten over hun werkwijze en welke innovatieve technieken er werden gebruikt. Laat je zo terug katapulteren naar je kindertijd tijdens hun talk!
 • Twee jonge makers wilden het algoritme van Instagram testen. Wanneer is een tepel een tepel? Noortje Palmers en Jasper Declercq van Taboob!
 • Samen met Randy Vermeulen (voormalig eindredacteur VPRO) zal AudioCollectief SCHIK jullie wegwijs maken in de wereld van audio! In hun talk kom je meer te weten over het proces achter hun nieuwste podcast 'El Tarangu'. Ook kan je hun workshop volgen waar ze samen met jou op zoek gaan naar wat een verhaal in audio zo indringend maakt. Hoe bouw je de spanning in op en hoe hou je een publiek vast tot het eind, ook al is hij blind?
 • Matthijs Van Mierlo van Creative Lab bedenkt, schrijft en maakt digitale formats voor de online kanalen van de VRT-netten. Explainers zijn een ding op YouTube. Kanalen als Vox, The Nerdwriter en OverSimplified bereiken een miljoenenpubliek met hun minidocumentaires, maar hoe doen ze dat? In deze sessie ontdek je met enkele praktijkcases hoe explainers werken, hoe Creative Lab van VRT ze maakt en wat ze daaruit leerden.
 • Josie Daelemans van Charlie gaat het hebben over de 'real beauty' trend die nu het nieuwe normaal geworden is. Elk beauty- of modemerk pakt uit met 'real models', ongephotoshopte modellen of modellen met allerlei maten, niet alleen maar die maat 0. Maar hoe zinvol is die trend?
 • Isabeau Reynvoet is een echte girlboss! Ze stampte haar eigen bedrijf uit de grond en komt alles over haar eerste jaar als ondernemer vertellen.

 • Brent Dielen en Andras Vleminckx startten een tijdje geleden hun muzikale project Promis3. Ze nemen zelf alles in handen en bundelen hun creatieve krachten: artwork, muziekvideo's, productie, uitbreng ze doen het allemaal zelf. Ze leggen uit hoe het mogelijk is om als artiest in 2019 zelf te ondernemen.

 • Wist je dat er heel wat academische theorieën bestaan over internet memes? Onze internethistoricus Frederik Van den Bril heeft ze allemaal gelezen en zorgt ervoor dat jij aan het eind van zijn workshop een memexpert bent! Voordeel: zelfs als is het saai, je zal je sowieso niet vervelen want de presentatie zit vol met… juist, memes. 

Datum

12 oktober 2019

10:30

Locatie

Firma
Anspachlaan 65

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

OpenVRT

Prijs

gratis

Andere activiteiten