Oproep: Henry van de Velde Awards 23

Georganiseerd door
Flanders DC

De Henry van de Velde Awards zijn de meest prestigieuze designawards in België. Ze zetten Vlaamse ontwerpers en bedrijven in de spotlight, zorgen voor persaandacht en een grote publieke belangstelling. Heb jij een vernieuwend product of duurzaam, innovatief project of onderzoek gelanceerd? Dien dan voor 31 mei in voor de Henry van de Velde Awards 23.

Missie

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design slim inzetten, producten, diensten en systemen met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. Daarmee benadrukken deze awards de belangrijke maatschappelijke rol van de designer en zijn/haar opdrachtgevers. Zij zetten de lijnen uit voor de toekomst en reiken ons slimme en zinvolle oplossingen aan voor actuele problemen. Met de eigen website, de officiële prijsuitreiking, de tentoonstelling en de publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor design uit Vlaanderen.

Categorieën

In 2023 worden 14 Henry van de Velde Gold Awards en 9 Silver en 9 Bronze Awards uitgereikt. Voor de categorieën Lifetime Achievement, Young Talent, Company, Ecodesign by OVAM en Public kan niet worden ingeschreven. Deze worden aangeduid door de jury.

Voor de 9 overige categorieën kan wel ingeschreven worden, met een product, dienst of systeem. Die categorieën zijn: Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Graphics, Habitat en Spaces.

Reglement

Wil je je graag inschrijven? Bekijk dan hieronder de voorwaarden:

  • De inzending gebeurt op de voorgeschreven wijze, volledig en binnen de gestelde termijn. Indien de inzending niet aan de voorwaarden beantwoordt, is de organisatie gerechtigd om deze uit te sluiten. 
  • De inzendingen hebben een Vlaamse link, hetzij via de ontwerper of ontwerpstudio, hetzij via de opdrachtgever of klant. 
  • Het product is in zijn huidige vorm gelanceerd op de markt tussen 1 april 2021 en 31 mei 2022, en het traject van de onderzoeken, diensten en projecten is afgerond na 1 april 2021.
  • Met één project inschrijven is mogelijk in maximaal twee categorieën.
  • Deelname met meerdere projecten is toegestaan.

Wil je je project graag inschrijven? Lees dan zeker het volledige reglement. Inschrijven kan tot en met 31 mei 2022. 

Do you want to subscribe in English, then click here.

Vragen

Bij vragen kan je steeds terecht bij: 

Datum

31 mei 2022

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten