Oproep: Jouw film op Fashion Talks?

Georganiseerd door
Flanders DC

Ben jij een mode-ontwerper, -merk of -bedrijf en heb jij in 2020 of 2021 een film, clip of korte video gecreëerd om je modelabel of collectie te showcasen? Laat het ons dan weten!

Heb je een fashion video?

Door corona werd het belang van digitale presentaties steeds belangrijker. Tijdens de afgelopen pandemie vielen showrooms, beurzen, catwalks, en fysieke events om je collecties of label te showcasen weg. Velen zagen hierin een opportuniteit om creatief aan de slag te gaan en experimenteerden met alternatieve oplossingen zoals online shows of video om hun collecties zo duidelijk mogelijk aan het publiek voor te stellen.

Heeft jouw merk of bedrijf sinds 2019 ook geïnvesteerd in een inspirerende video of filmische clip? Dat kan bvb. voor een online fashion show geweest zijn, maar even goed voor een online persvoorstelling, voor Instagram TV of een projectie op groot scherm. 

Jouw film op Fashion Talks?

Op 25 november 2021 wordt voor de 5de keer Fashion Talks georganiseerd in de Handelsbeurs te Antwerpen. Fashion Talks is de meest relevante conferentie rond mode en hoe deze industrie werkt en evolueert. Tijdens deze editie verwelkomen we keynote sprekers op de mainstage, in breakout rooms en krijgen deelnemers de kans om zelf de conversatie aan te gaan met de mode-industrie.

Op onze aankomende Fashion Talks conferentie willen we de meest inspirerende fashion (kort)films graag nog wat meer zichtbaarheid geven. Daarom zijn wij op zoek naar filmcreaties waarin je modecollectie te zien is. Ze zullen geprojecteerd worden tijdens onze modeconferentie en ook aansluitend op de Belgian Fashion Awards ceremony voor een publiek van ca. 800 modeprofessionals, pers en influencers.

Stuur je fashion film door!

De video moet voldoen aan de volgende criteria:

  • De video is gecreëerd na 2019 en duurt max 20 min. (korter mag zeker ook).
  • De video is gecreëerd om een modecollectie, -label, -designer of -bedrijf uit Vlaanderen in de kijker te zetten. 
  • Daarnaast vragen we het filmpje up te loaden in de best mogelijke kwaliteit, met een minimum van 1920 x 1080 pixels.

Bezorg ons (de link naar) je video met een woordje uitleg, per mail naar: Dille Breemeersch <dille.breemeersch@flandersdc.be>

De uiteindelijke selectie gebeurt door de interne jury van Flanders DC samen met Elisa De Wyngaert, curator bij het Momu, als extern guest jurylid. De geselecteerde video’s  zullen in een loop te zien zijn naast de mainstage, tijdens Fashion Talks. 

 

Foto: @janjanvanessche, @ramymfouad, @sidilarbicherkaoui

Datum

25 oktober 2021

Organisator

Flanders DC

Prijs

n.v.t.

Andere activiteiten