Oproep: Cross-Over festival 2019

Georganiseerd door
Flanders DC

Baanbrekende innovaties ontstaan steeds vaker door verschillende sectoren samen te brengen. Wat als we dat nu eens met de Leuvense speerpuntsectoren doen?

Flanders DC en Leuven MindGate zijn ervan overtuigd dat onverwachte ontmoetingen en perspectieven uit andere sectoren leiden tot vernieuwende oplossingen. Daarom organiseren we het Cross-Over festival op 21 juni 2019 in Leuven, met inspirerende talks, postersessies, creatieve war-rooms en vooral heel veel ontmoetingen. 

Wil jij deel uitmaken van het programma?

Je kan je nu al inschrijven om deel uit te maken van het programma (dat wordt gefinaliseerd dankzij jullie input, vanaf 2 mei vind je hier het definitieve programma). We geven jou immers de kans om er een plaats in te krijgen.

  • Wil jij een cross-over idee komen pitchen?
  • Wil jij je cross-over samenwerking komen presenteren?
  • Of zie je een concrete uitdaging die creatieve ideeën kan gebruiken uit verschillende sectoren en disciplines?

Het kan op het Cross-Over festival!
 

Cross-Over idee pitchen?

Heb je een idee dat je zou willen ontwikkelen? Of wil je een oplossing zoeken voor een bepaald probleem, maar je weet niet goed hoe je eraan moet beginnen of met wie je best kan samenwerken? Pitch je eigen idee aan de hand van een door jezelf ontworpen poster, krijg direct feedback van andere ondernemers en bouw zo verder je concept uit.

Geef een inspirerende Cross-Over talk

Heb jij een succesvolle of leerrijke samenwerking gehad met bedrijven of personen uit de (ruime) Leuvense health, high-tech en creativity sector? En wil je die in een korte talk toelichten aan een razend interessant publiek van Leuvense bedrijven?

Stap mee in onze creatieve war room

Zie jij vanuit je professionele context een uitdaging die creatieve ideeën kan gebruiken uit verschillende sectoren en disciplines? Is het een vraagstuk dat veel mensen raakt, verder reikt dan je eigen sector en een maatschappelijke impact heeft? Mogelijk betrekken we jou samen met twee andere spelers binnen hetzelfde thema om een war-room sessie te trekken. In dat geval contacteren we je voor de start van het festival om de uitdaging samen haarscherp te formuleren. Je krijgt een inspirerende ruimte gevuld met de nodige brains, en een facilitator die de groep van A tot Z gidst om snel tot vernieuwende ideeën te komen. We voorzien ook een opvolgmoment na het Cross-Over festival om de ideeën maximale kans op slagen te geven.

Enkele voorbeelden: 

  • Zorg: hoe kunnen we eenzame mensen (expats, ouderen, zieken,…) uit hun isolement trekken in een winwinmodel?
  • Mobiliteit: hoe kunnen we het goederentransport binnen de stad beter organiseren?
  • Gezondheid: hoe kunnen we jongeren (6 tot 12 jaar) meer doen bewegen?
  • Klimaat 
  • Ondernemerschap 
  • Diversiteit

Heb je vragen hierover of wens je meer info? Mail naar letitia@leuvenmindgate.be.

Datum

22 april 2019

Locatie

De Hoorn
Sluisstraat 79

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC en Leuven MindGate

Prijs

gratis

Andere activiteiten