Pitches & Talks: creatieve communicatie voor starters

Eindelijk is het zover: je hebt je eigen zaak gestart! Er ligt een geweldig idee op tafel, je hebt een businessplan uitgewerkt en je kent je doelgroep. Maar als starter zit je wellicht nog met een aantal vragen en uitdagingen op het vlak van je marketing en communicatie. Hoe kan je mogelijke investeerders, partners en klanten voldoende overtuigen om mee in jouw verhaal te stappen? Hoe krijg je jouw idee/boodschap/identiteit helder en krachtig verkocht – zowel mondeling als op papier? Welke tools kan je inzetten om je communicatie verder te professionaliseren? Hoe val je op tussen alle andere professionals, dankzij je innovatieve insteek?
 

Pitch your brand en win een dag gratis coaching!

Ministry of Makers gaat op zoek naar creatieve, straffe en Oost-Vlaamse ondernemers die de uitdaging durven aangaan: pitchen voor onze ‘jury der wijzen’! Stel je kandidaat vóór zondag 6 mei! Ministry of Makers selecteert vervolgens acht sterke profielen uit de kandidaturen. Ben je erbij? Jouw opdracht is jezelf en je bedrijf op een originele manier aan ons komen voorstellen. De experts/juryleden voorzien je van eerlijke feedback, handige tips en een aantal frisse nieuwe inzichten. Vervolgens selecteren ze uit de acht pitchers drie ‘lucky bastards’: zij krijgen allen recht op een aantal uren gratis begeleiding bij elk van de juryleden. Samen goed voor één dag gratis coaching per winnaar! Maar ook de overige vijf pitchers worden beloond! 

Sprekers:

  • Dirk Sabbe is COO bij Digital Agency Wijs. Hij blinkt uit in strategie, zorgt ervoor dat alle processen verlopen zoals het hoort en is een meester in het praktisch uitwerken en uitvoeren van ideeën.
  • Bert Pieters is van creatief bureau DIFT. Hij houdt van merken, maar niet van bla-bla. Branding, strategie, stevige campagnes en concept development is zijn ding. Hij noemt zichzelf een 'definitely different strategic mind'. 
  • Saskia Westerduin is Creatief Coördinator bij Ministry of Makers. Als designmanager heeft ze een jarenlange ervaring in de wereld van communicatie, marketing, lesgeven en design.
  • Sara Rachdi werkt bij Think With People. Ze heeft een brede ervaring in digitale marketing en weet als geen ander de juiste boodschap correct te brengen. 

Wil je je kandidaat stellen voor de pitches? Stuur een mailtje waarin je jezelf en je onderneming op creative wijze voorstelt. Laat weten hoelang je al gestart bent, wat jouw sterktes en werkpunten zijn en waarom je graag wil mee doen aan de pitches én kans wil maken op een gratis dag coaching.

Pimp your brand en overtuig je publiek

Voel je je nog niet helemaal klaar om te komen pitchen maar wil je wel je communicatie-skills aanscherpen? Kom dan naar de Talk 'Pimp your Brand!' die om 16u30 aansluitend op het pitchgedeelte georganiseerd wordt. 

  • 'Werve(le)nd schrijven – 9 technieken om je lezer in beweging te brengen, door Bavo Van Landeghem van De Scriptorij
  • 'Presentations to die for', door Saskia Westerduin van Ministry of Makers
  • 'Spreken voor publiek', door Bert Pieters van DIFT

Schrijf je hier in.

Datum

24 mei 2018

13:30

Locatie

De Startersfabriek
Ferdinand Lousbergkaai 32

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten