Post-Fossiel.Gent

We zien steeds dezelfde soort beelden van de stad van de toekomst: groene gebouwen, zelfrijdende auto's, overal technologie. Zitten we met 'een crisis van de verbeelding'? Dit is een oproep aan kunstenaars, makers, ontwerpers, schrijvers... om een toekomst voor Gent te verbeelden waarin geen plek meer is voor fossiele brandstoffen.

De wedstrijd

De toekomst van Gent staat centraal in deze wedstrijd. De toekomst is als een open plek, nog vorm te geven. Door de stad van morgen te verbeelden, krijgt ze ook betekenis.

Ook Gent staat voor de transitie naar het post-fossiele tijdperk. De stad wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Net nu zijn zulke vergezichten erg belangrijk. De stad vraagt niet om een lineair narratief. Ze hunkert naar een andere, beweeglijke verbeelding.

Dit is een uitdaging voor kunstenaars, designers, makers en al wie zich geroepen voelt: Verbeeld jouw stad van de toekomst, zonder fossiele brandstoffen. Toon versies van Gent die de stad zelf niet zouden kunnen bedenken. Geef vorm en betekenis aan Gent.

De winnaars

Een jury zal de vijf beste verbeeldingen van een post-fossiel Gent selecteren. Zij krijgen elk 1.000 euro om hun idee verder te realiseren in het kader van een tentoonstelling. Uiteindelijk zal een eindwinnaar geselecteerd worden, die ook een geldprijs van 4.000 euro ontvangt.

Deelnemen

Alle ideeën moeten ingediend zijn voor maandag 26 maart. 

Datum

26 maart 2018

Organisator

Digipolis

Prijs

gratis

Andere activiteiten