Prototyping

Het jaarlijkse vakevent 'Prototyping' verwierf zich de voorbije twee edities een plaats in de agenda’s van al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.

Op 8 en 9 november 2017 pakt organisator Kortrijk Xpo, in samenwerking met Howest – Industrial Design Center, andermaal uit met een flink gevuld programma. Geruggensteund door bedrijven en onderzoekscentra, die technologieën, materialen, tools en technieken presenteren voor het materialiseren van productconcepten, komt het volledige ontwerpproces aan bod op de beursvloer: van een idee tot en met de realisatie van het effectieve product in kleine series en het business model.

Op de standen van de exposanten ligt de focus op het tastbaar maken van ideeën en concepten, voor de eigenlijke productiestart in grote series. Dit onderdeel blijft terecht aandeel winnen binnen de industrie en het naar buiten brengen van het brede aanbod aan technologieën, materialen, tools en technieken op één plaats is uniek. Zeker als het gepaard gaat met het gebruik van het productontwikkelingsproces in al zijn fasen en facetten als kapstok.

In Kortrijk Xpo zal de louter professionele bezoeker, zowel creatievelingen als mensen uit de maakindustrie, merken dat er heel wat te vinden is voor al wie op zoek is naar slimme oplossingen voor de realisatie van een productidee tot aan de productie in kleine volumes en de marktintroductie. Zo is er aandacht voor uiteenlopende onderwerpen als additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools, patenten, enzovoort. De beurs onderscheidt zich hierdoor van andere vakbeurzen, die vooral op technologie gericht zijn.

Enkele extra redenen om naar Kortrijk Xpo af te zakken: een materialenexpo bestaande uit 96 materialen, 10 mock-ups en prototypes, aandacht voor VR & AR in product Design via het SIVAR Tetra project, de Belgische première van het 3D demonstratieproject ‘Family of the Future’ waarbij het échte potentieel van Additive Manufacturing duidelijk wordt, een Rapid co-creation Challenge via Howest, de Designmiles tentoonstelling met iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen, een Meet & Match door Agoria & Watify en meer dan twintig inspiring talks met o.a Decathlon, Procter & Gamble en Dutchfiets aan het woord. 

Meer info over het volledige programma vind je op de website.

 
Datum

8 november tot 9 november 2017

13:00 - 18:00

Locatie

Kortrijk Xpo - Hal 5
Doorniksesteenweg 216

8500 Kortrijk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kortrijk Xpo

Prijs

gratis

Andere activiteiten