Salone Satellite 2021: ga jij met ons mee?

Georganiseerd door
Flanders DC

Het Salone Satellite is de plaats van het Salone del Mobile waar fabrikanten, editiebedrijven, agenten en pers komen kijken op zoek naar jong, verrassend talent. Ben je jonger dan 35, ontwerper en op zoek naar naambekendheid, een manier om te internationaliseren, een editiebedrijf of fabrikant? Dan is dit misschien wel de plek waar je moet staan.

In 2020 kon de Salone Satellite in Milaan niet doorgaan. Flanders DC en Wallonie Bruxelles Design Mode (WBDM) zouden er samen 9 jonge ontwerpers presenteren op één grote groepsstand, onder de noemer Belgium is Design. We boden hen wel een digitaal platform, maar indien alles goed gaat zullen we hun ontwerpen volgend jaar in Milaan van 13 tot en met 18 april 2021 tonen. En graag hadden we er nog wat Vlaamse ontwerpers extra bij!

Wat is het Salone Satellite?

Het Salone Satellite is het deel van het Salone del Mobile, de grote meubelbeurs waarrond de Milan Design Week opgebouwd wordt, waar ontwerpers jonger dan 35 jaar, een project kunnen voorstellen dat nog geen editiebedrijf of fabrikant gevonden heeft.

Het Salone Satellite werkt met een selectie door een externe jury. Eens een ontwerper geselecteerd is door Cosmit, de organisator van het Salone del Mobile, kan hij of zij maximaal drie keer deelnemen aan de beurs.  

Belgium is Design op het Salone Satellite 2021

Flanders DC biedt jou de unieke kans deel te nemen onder de vlag Belgium is Design. Bedoeling is dat je de markt kan verkennen en jezelf kan voorstellen aan Milaan (en dus de internationale designwereld).

Wat kost jouw deelname?

Jouw deel van de groepsstand kost 1.525 euro. Dit is de kostprijs voor 8 m2 bij het Salone Satellite. De factuur wordt je bezorgd door Flanders DC. Het is mogelijk om voor de huur van de standoppervlakte subsidies voor 50% van het huurbedrag (en in uitzonderlijke gevallen 75%) aan te vragen bij Flanders Investment & Trade. Deze aanvraag moet je wel zelf indienen binnen de termijnen die Flanders Investment & Trade oplegt. 

Wat biedt Flanders DC?

 • Een grote, gemeenschappelijke stand, samen met WBDM, voorzien van alle basisvoorzieningen
 • Coördinatie van de deelname
 • Opbouw en inrichting stand
 • Transport van jouw objecten
 • Communicatie onder de noemer Belgium is Design
 • Contacten met Belgische en internationale pers
 • Een coaching over deelnemen aan internationale beurzen, inclusief voorbereidende meetings en evaluatiemeeting

Waar zorg je zelf voor?

 • Inschrijven bij het Salone Satellite voor 31 augustus
 • Goede voorbereiding vooraf
 • Aanwezigheid tijdens de volledige duur van de beurs
 • Reis en verblijf
 • ​Huur van jouw deel van de stand (Flanders DC bezorgt factuur)

Hoe schrijf je in voor de Salone Satellite?

Inschrijven bij het Salone Satellite doe je voor 31 augustus 2020Klik op deze link om in te schrijven. Bij 'Requested space' in vierkante meters kies je voor 8 m2. 

Je ontvangt vervolgens een link waar je info en beelden kan uploaden op de website. Ontvang je deze link niet, contacteer ons dan.

Laat ons zeker ook voor 31 augustus weten dat je wenst deel te nemen aan onze groepsstand. Stuur hiervoor een mail naar Christian Oosterlinck (christian.oosterlinck@flandersdc.be). 

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Het Salone Satellite organiseert een jury die door alle inzendingen gaat. Belangrijk voor de jury is dat de ontwerpen nieuw zijn en nog niet gecommercialiseerd. Twijfel je over welk product in te zenden, aarzel dan niet ons te contacteren. Normaal gezien weet je tegen begin november of je geselecteerd bent.. Daarna organiseert Flanders DC samen met WBDM een jury voor de groepsstand, voor het geval te veel Belgische ontwerpers zich aanmelden voor de groepsstand. Indien je geselecteerd bent voor deelname, maar geen plaats hebt op de groepsstand, kunnen wij jouw deelname zeker mee ondersteunen, bv. in de communicatie, via de kanalen van Belgium is Design, zoals dat voor andere Belgen gebeurt die aanwezig zijn op de Milan Design Week.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet en contacteer Christian Oosterlinck, via 02 227 60 63 of via mail

Datum

31 augustus 2020

Organisator

Flanders DC

Prijs

1,525 euro

Andere activiteiten