Salone Satellite 2023: ga jij met ons mee?

Georganiseerd door
Flanders DC

Het Salone Satellite is de plaats van het Salone del Mobile waar fabrikanten, editiebedrijven, agenten en pers komen kijken op zoek naar jong, verrassend talent. Ben je jonger dan 35, ontwerper en op zoek naar naambekendheid, een manier om te internationaliseren, een editiebedrijf of fabrikant? Dan is dit misschien wel de plek waar je moet staan.

In 2022 was de stand van Belgium is Design de grootste van de Salone Satellite. Flanders DC, Wallonie Bruxelles Design Mode (WBDM) en MAD Brussels presenteerde er samen 13 jonge ontwerpers op één grote groepsstand. Ook in 2023 willen we nieuwe namen die hun ontwerpen volgend jaar in Milaan van 18 tot en met 23 april 2023 tonen.

Wat is het Salone Satellite?

Het Salone Satellite is het deel van het Salone del Mobile, de grote meubelbeurs waarrond de Milan Design Week opgebouwd wordt, waar ontwerpers jonger dan 35 jaar, een project kunnen voorstellen dat nog geen editiebedrijf of fabrikant gevonden heeft.

Het Salone Satellite werkt met een selectie door een externe jury. Eens een ontwerper geselecteerd is door Cosmit, de organisator van het Salone del Mobile, kan hij of zij maximaal drie keer deelnemen aan de beurs.

Belgium is Design op het Salone Satellite 2023

Flanders DC biedt jou de unieke kans deel te nemen onder de vlag Belgium is Design. Bedoeling is dat je de markt kan verkennen en jezelf kan voorstellen aan Milaan (en dus de internationale designwereld).

Wat kost jouw deelname?

Jouw deel van de groepsstand kost 1.525 euro. Dit is de kostprijs voor 8 m2 bij het Salone Satellite. De factuur wordt je bezorgd door Flanders DC. Het is mogelijk om voor de huur van de standoppervlakte subsidies voor 50% van het huurbedrag (en in uitzonderlijke gevallen 75%) aan te vragen bij Flanders Investment & Trade. Deze aanvraag moet je wel zelf indienen binnen de termijnen die Flanders Investment & Trade oplegt. Ook het starterspakket internationalisering van FIT komt hiervoor in aanmerking.

Wat biedt Flanders DC?

 • Een grote, gemeenschappelijke stand, samen met WBDM, voorzien van alle basisvoorzieningen
 • Coördinatie van de deelname
 • Opbouw en inrichting stand
 • Transport van jouw objecten
 • Communicatie onder de noemer Belgium is Design
 • Contacten met Belgische en internationale pers
 • Een coaching over deelnemen aan internationale beurzen, inclusief voorbereidende meetings en evaluatiemeeting

Waar zorg je zelf voor?

 • Inschrijven bij het Salone Satellite voor 15 september
 • Goede voorbereiding vooraf
 • Aanwezigheid tijdens de volledige duur van de beurs
 • Reis en verblijf
 • ​Huur van jouw deel van de stand (Flanders DC bezorgt factuur)

Hoe schrijf je in voor de Salone Satellite?

Inschrijven bij het Salone Satellite doe je voor 15 september 2022Klik op deze link om in te schrijven. Bij 'Requested space' in vierkante meters kies je voor 8 m2. 

Je ontvangt vervolgens een link waar je info en beelden kan uploaden op de website. Ontvang je deze link niet, contacteer ons dan.

Laat ons zeker ook voor 15 september weten dat je wenst deel te nemen aan onze groepsstand. Stuur hiervoor een mail naar Christian Oosterlinck (christian.oosterlinck@flandersdc.be). 

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Het Salone Satellite organiseert een jury die door alle inzendingen gaat. Belangrijk voor de jury is dat de ontwerpen nieuw zijn en nog niet gecommercialiseerd. Twijfel je over welk product in te zenden, aarzel dan niet ons te contacteren. Normaal gezien weet je tegen begin november of je geselecteerd bent.. Daarna organiseert Flanders DC samen met WBDM een jury voor de groepsstand, voor het geval te veel Belgische ontwerpers zich aanmelden voor de groepsstand. Indien je geselecteerd bent voor deelname, maar geen plaats hebt op de groepsstand, kunnen wij jouw deelname zeker mee ondersteunen, bv. in de communicatie, via de kanalen van Belgium is Design, zoals dat voor andere Belgen gebeurt die aanwezig zijn op de Milan Design Week.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet en contacteer Christian Oosterlinck, via 0497 59 33 18 of via mail

Datum

15 september 2022

Organisator

Flanders DC

Prijs

1,525 euro

Andere activiteiten