Seeker lands in Leuven

Ben jij student, wetenschapper, ontwerper, ingenieur, ruimtefotograaf, ict-er, DIY liefhebber, scifi fan, tuinder, filosoof, knutselaar, architect, kunstenaar, gamer, socioloog, ....? En heb je zin om mee te denken en te bouwen aan de Leuvense versie van Seeker [LVN6] (link SEAD), het waanzinnige kunstproject van het SEAD collectief?
Kom dan op dinsdag 15 mei om 20u naar STUK voor een introductie over de Seeker [LVN6] door Nils Faber en Pieter Steyaert. Zij begeleiden het project in Leuven. 

Seeker what?

Seeker is het geesteskind van beeldend kunstenaar en doctor in de biologie Angelo Vermeulen. Seeker is een reeks van ruimteschip-sculpturen die tot stand komt binnen het SEAD collectief (Space Ecologies Art and Design) collectief. Op verschillende locaties in de wereld werd er reeds een Seeker opnieuw bedacht en gebouwd. Op elke plek wordt een zeer divers team samengesteld, dat een heel eigen invulling geeft aan het project. Het team wordt uitgedaagd om vanuit verschillende disciplines en invalshoeken na te denken over langdurig overleven op een ruimteschip. 

Door middel van co-creatie methoden bouwen ze samen een zelfvoorzienend systeem dat interstellaire verkenning simuleert. Hierbij worden technologie, ecologie en mensen radicaal met elkaar verbonden. Ze maken gebruik van de kennis binnen de groep en van de lokale tradities. 

Seeker [LVN6] wordt de zesde versie van de ruimteschip-sculptuur en zal een plaats krijgen op het openingsweekend van het festival ‘4 eeuwen Arenberg’ op 20 en 21 oktober 2018. Het voormalige domein van de beroemde adellijke familie Arenberg vormt dan twee dagen lang het decor voor een feestelijk programma waar het verleden van de plek de confrontatie aangaat met hedendaagse dynamiek van de site. Vandaag is Arenberg de thuishaven van de exacte wetenschappers van de KU Leuven, die voortdurend de grenzen aftasten van wat mogelijk is. The sky is the limit, maar Seeker [LVN6] gaat nog een stapje verder…

Datum

15 mei 2018

20:00

Locatie

STUK Leuven
Naamsestraat 96

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

SEAD

Prijs

gratis

Andere activiteiten