Shapeshifters: Iohanna Nicenboi en AnneMarie Maes

Tijdens zes najaarslezingen onderzoekt Shapeshifters in welke mate de natuur veranderd, aangepast of gebruikt kan worden door designers en artiesten. Zes designers/researchers reflecteren over hoe diverse evoluties leiden tot fundamentele veranderingen op onze antropocene planeet...en daarbuiten. Deze lezingen gaan door in het Engels.

Iohanna Nicenboi

Iohanna Nicenboim is designer en onderzoeker aan TUDelft. Zij focust op het designen van verbonden interacties in nieuwe data ecosystemen. Haar werk toont meestal een provocatieve aanpak over de relatie tussen technologie en maatschappij en was te zien op festivals als Fiber, FutureEverything en Transmediale. Ze ontving in 2015 de Internet of Things Award for the best Design Fiction project.

AnneMarie Maes

AnneMarie Maes is kunstenaar en onderzoeker. Haar kunst balanceert op de rand van biologie, ecologie en technologie. Haar onderzoekspraktijk combineert kunst en wetenschap met een sterke interesse in DIY-technologie. Ze werkt met diverse biologische, digitale en traditionele media, inclusief levende organismen.


Bekijk ook de andere lezingen in deze reeks:

25 oktober: Angelo Vermeulen en Carolina Ramirez-Figueroa

29 november: Daisy Ginsberg and Špela Petrič

Datum

12 december 2017

20:00

Locatie

Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Shapeshifters

Prijs

8 euro - 14 euro

Andere activiteiten