Shaping your DNA – Leveraging Brands by Shape and Sound

Elke maker, ondernemer en ontwerper weet hoe belangrijk een goede branding is voor zijn of haar bedrijf, product, dienst of merk. Dankzij een duidelijke merkidentiteit, uitstraling, tone-of-voice en het gevoel dat je oproept bij consumenten, kan je klanten aan je binden, je onderscheiden van concurrenten en op een heldere manier jouw verhaal verder uitdragen.

Maar als startende (creatieve) ondernemer kan je soms wat extra inspiratie gebruiken om te weten hoe je een blijvend plekje kan veroveren in het hart van jouw klanten.

Daarom organiseert Ministry of Makers een (gratis!) talk: ‘Shaping your DNA – Leveraging Brands by Shape and Sound’ op donderdag 4 juli.
We ontvangen twee sprekers die jou willen inspireren om jouw merkidentiteit naar een hoger niveau te tillen:

  • Pieter Martin, (gentle&more) over ‘product DNA’
  • Cedric Engels, (Sonhouse) over ‘sonic branding’

Wat kan je leren over branding van anderen? Hoe ontdek je jouw troeven en hoe speel je ze uit? Welk gevoel wil je opwekken en welke boodschap wil je dat je klanten bij jouw producten ervaren?

Pieter Martin van gentle&more is product designer. Hij vertelt je hoe je jouw uniek ‘design DNA’ kan bepalen. Zijn focus ligt op gebruikersperceptie van vormgeving en hoe je hiermee omgaat bij het ontwerpen van producten. Hij geeft enkele hands-on tools en methodes waarmee je rekening kan houden in je ontwerpproces.

Cedric Engels ken je misschien van het dj-duo Hermanos Inglesos, maar daarnaast is hij ook co-founder van het bedrijf Sonhouse, een ‘sound production agency’. Hij ontwikkelt geluidsidentiteiten. Aan de hand van de waarden en de missie van het bedrijf, bepaalt hij hun ‘sound DNA’. Zo ontwikkelde hij o.m. sounds voor Coolblue, Schoenen Torfs en de tv-serie Bevergem.

Na de lezingen voorzien we een drankje en voldoende tijd om na te praten, te netwerken en vragen te stellen.

Datum

4 juli 2019

18:30

Locatie

Ministry of Makers
Ferdinand Lousbergskaai 32

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten