Sprekersacademie: Hoe presenteren met impact?

De SPREKERSACADEMIE, onder begeleiding van An Nelissen en Peter Perceval, leert ondernemers te presenteren mét impact. Breng jouw business talk naar een volgend level en bouw met behulp van technieken uit de theaterwereld een inspirerend verhaal dat jouw klanten, leveranciers en netwerk nieuwsgierig maakt naar meer.

Voor wie?

Je bent een ondernemer die barst van talent en ambitie. Je staat te popelen om je verhaal te vertellen aan (toekomstige) klanten en leveranciers, maar je mist net dat tikkeltje kennis en zelfzekerheid om je op de juiste manier te profileren. Voor deze nieuwe editie van de Sprekersacademie worden ondernemers gezocht die willen leren hoe ze hun troeven en talenten kunnen presenteren op een professionele en originele manier.

Er worden 6 deelnemers gezocht uit diverse sectoren, gevestigd in de provincie Antwerpen:

 • 3 ondernemers/ontwerpers/zaakvoerders uit de creatieve sector;
 • 3 ondernemers uit andere sectoren.

Op basis van de kandidaturen wordt een gezonde mix samengesteld.

Wat houdt het in?

De Sprekersacademie helpt je om je sprekersskills op te krikken en je verhaal vorm te geven, zo sta je als ondernemer immers nóg sterker in je schoenen.

Doel van de opleiding en coaching is via workshops en webinars technieken, methodes en skills aan te leren waardoor je helder en authentiek kan communiceren met een tastbare impact voor elk publiek en (potentiële) klanten.

 • Je verbetert merkbaar je presentatieskills, ongeacht het niveau bij instap.
 • Je opdracht is je eigen inspirerende presentatie te ontwikkelen. Het onderwerp van deze presentatie is je eigen business, maar versterkt met een eigenwijze insteek. De presentatie heeft als doel zowel potentiële opdrachtgevers als groot publiek te overtuigen van je verhaal.
 • Deze presentatie (ca. 12 minuten, TED-waardig) wordt de ideale basis om al je komende pitches op topniveau te brengen.

Coaching

Er wordt samengewerkt met  Inspiring Speech. De coaches zijn Peter Perceval (tekst, humor) en An Nelissen (speltechnieken).

Deelnameprijs

Zes live sessies en vijf webinars: 1.300 euro + 21% BTW. Inspiring Speech factureert rechtstreeks aan de deelnemer. Via de kmo-portefeuille geniet de deelnemer van een subsidie van 40%. Als de deelnemer de cursus succesvol beëindigt via het deelnemen aan de publiekspresentatie waarmee de opleiding wordt afgerond, mag hij voor deze presentatie een forfaitair bedrag factureren aan ANTWERP. POWERED BY CREATIVES van 325 euro + 21% BTW. De feitelijke kost voor de deelnemer komt daarmee op 455 euro (exclusief BTW).

Praktisch

De 6 live sessies starten eind januari 2018 en gaan door bij SPK, Campus Blairon 714 in Turnhout, op:

 • dinsdag 30 januari
 • dinsdag 13 februari
 • dinsdag 27 februari
 • dinsdag 13 maart
 • dinsdag 20 maart
 • dinsdag 27 maart

Telkens van 19u00 tot 22u00.

De 5 webinars, die meer de theorie samenvatten, worden stuk na stuk online gezet zodat de deelnemers ze kunnen beluisteren op een moment naar keuze. In onderling overleg worden enkele gezamenlijke momenten online afgesproken zodat de deelnemers vragen kunnen stellen.

Het slotevenement vindt plaats op donderdag 29 maart 2018, vanaf 19u00, in Cultuurhuis De Warande, Warandestraat 42 in Turnhout.

Datum

1 januari 2018

Organisator

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES

Prijs

1300 euro (excl. btw)

Andere activiteiten