Start Circulair: Lancering Circulaire Kickstart

The Circular Hub wil de ondernemerswereld een nieuwe weg doen inslaan richting een circulaire toekomst. Want eerlijk is eerlijk: de lineaire economie is voorbijgestreefd en nefast voor het klimaat. Wie wil er nu een bedrijf starten dat binnen 10 jaar out of business is door een tekort aan grondstoffen en talent?

Omdat we ervan overtuigd zijn dat starters aan de basis liggen van een nieuw economisch tijdperk, lanceert The Circular Hub op 13 juni in Gent het Circulaire Kickstart-programma. Dat is het eerste acceleratortraject van Vlaanderen met een exclusieve focus op circulair starten.

Iets voor jou?

Ben jij een ondernemer, starter of pre-starter met visie en wil je de opportuniteiten van circulair ondernemen ontdekken? Of wil je als kmo of grotere onderneming te weten komen hoe circulaire starters de transitie aandrijven? Kom dan naar de lancering van de Circulaire Kickstart op 13 juni in Gent voor een uniek programma met onder meer Bert Van Wassenhove, Brigitte Mouligneau en inspirerende circulaire starters (Bao Living, Mic Mac Minuscule, Resortecs). Maak de lancering live mee en wordt deel van de community van circulaire ondernemers. Ontdek waarom circulair starten het nieuwe normaal wordt, luister naar de succesverhalen van circulaire starters en ontmoet de partners en experten van het kickstart-traject. Werk mee aan de economie van morgen en schrijf je nu in!

Programma

16u00 — 16u30 : Onthaal & verwelkoming

16u30 — 16u40 : Voorstelling The Circular Hub (Mieke Pieters)

16u40 — 16u45 : Startende ondernemers als hefboom voor de circulaire transitie (Brigitte Mouligneau, Vlaams transitiemanager Circulaire Economie).

16u45 — 17u05: Partner pitch. Onze partners pitchen elk in 90 seconden waarom ze The Circular Kickstart ondersteunen: Stad Gent, De Startersfabriek, Provincie Oost-Vlaanderen, Ministry of Makers, BNP Paribas Fortis, Acerta, Econocom, Apollo18, Cojak en CO2 Logic.

17u05 — 17u20 : Gent, stad van starters én circulaire transitie. Sofa-gesprek met schepenen Sofie Bracke, Bram Van Braeckevelt en Tine Heyse (tbc).

17u20 — 17u40: 3 circulaire starters vertellen hun starters journey. Met Benjamin Eysermans (Bao Living), Jona Mukabalisa (Mic Mac Minuscule), en Cédric Vanhoeck (Resortecs).

17u40 — 18u00: Keynote - Bert van Wassenhove (Uitgever van ondernemingen @ The CoFoundry).

18u00 — 18u10: Voorstelling Circular kickstart programma (Dimitri Strybos)

18u10 — 18u40: vragen halfuurtje over kickstart programma (Circular kickstart team)

18u10 — 20u00: Netwerkreceptie

Praktisch

Locatie : Maïsstraat 142h, 9000 Gent.

Het Balenmagazijn (sociaal restaurant) ligt in de Getouwstraat, een nieuwe straatnaam die in sommige gps toestellen nog niet gekend is. Je bereikt de parking van het Balenmagazijn via de Jan Yoensstraat (zie plannetje hieronder).

Datum

13 juni 2019

16:30

Locatie

Het Balenmagazijn
Getouwstraat 10

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

The Circular Hub

Prijs

gratis

Andere activiteiten