Starterssalon

Het Starterssalon is er voor elke (pre)starter, startup en prille groeier in Gent. Wil je starten als zelfstandige? In hoofdberoep of in bijberoep? Ben je op zoek naar een goede boekhouder? Heb je hulp nodig bij het opstellen van je businessplan? Wil je je sociale bijdragen berekenen? Dan zit je goed in het Starterssalon! Je kan er terecht bij verschillende expert-partners voor gratis informatie en advies rond verschillende thema's: boekhouding, marketing, financiering, personeel, formaliteiten en vergunningen, ... .

Gratis advies van experten

Kom langs en ontmoet er in de babbelhoek al even enthousiaste starters die je boeien, inspireren en verder op weg kunnen helpen. Ideaal om te netwerken en een community op te bouwen. De toegang is gratis en je krijgt er een hapje en drankje bovenop!

Tijdens het Starterssalon van 13 november kan je volgende expert-partners ontmoeten:

Op Startersfabriek kan je ontdekken rond welke thema's al deze experts je kunnen adviseren.

 • Senior Consultants vzw
 • Cultuurloket
 • Starterslabo
 • Belgian Senior Consultants.

Waar beginnen?

 1. Aan de ingang van de Lousbergfabriek vind je via het scherm een overzicht van alle aanwezige partners op het Starterssalon. Deze partners zijn ingedeeld in zithoeken per thema.
 2. De thema’s vind je terug op de themaborden aan de muur: marketing, financiering, formaliteiten, netwerking, innovatie en incubatie, coaching, opleiding en juridisch.
 3. Is de expert van jouw keuze even bezet? Geen probleem! Maak ondertussen kennis met andere (pre)starters in de babbelhoek tegenover de bar. Je kan er gezellig babbelen, van elkaar leren & elkaar inspireren en ondertussen genieten van een kleine knabbel en een drankje!
 4. Is er iets niet duidelijk? Heb je vragen? Vind je niet meteen de expert-partner die je zoekt? Spreek gerust iemand aan. Om het even wie. We zijn er allemaal om je verder te helpen en je te verbinden met de juiste partner.

Alternatieven

Kan je je op dinsdag moeilijk vrijmaken? Of is de expert-partner van jouw keuze niet aanwezig op het Starterssalon? Geen probleem! 

Vind je match online via FoundME, een kersvers matchmaking platform dat werd ontwikkeld door een Gentse startup. Ook het digitaal platform van de Startersfabriek is er voor jou. Elke dag van de week. 24u op 24u. Snel & eenvoudig!

Maak hier je startersprofiel aan via FoundME.

 • Krijg toegang tot een ruim netwerk van deskundigen. 
 • Stel je vraag rechtstreeks aan de partner van jouw keuze.
 • Maak deel uit van een globaal ecosysteem.

Heb je vragen over de werking van De Startersfabriek? Of suggesties? Dan kan je elke vrijdag tussen 9u en 12u terecht in de Babbelhoek.

Datum

13 november 2018

14:00

Locatie

Lousbergfabriek
Ferdinand Lousbergskaai 32

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

De Startersfabriek

Prijs

gratis

Andere activiteiten