STARTS Prize of the European Commission

De STARTS Prize van Ars Electronica, in samenwerking met BOZAR en de Waag, is een initiatief van de Europese Commissie. De prijs bekroont innovatieve projecten op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst.

Voor wie?

De wedstrijd richt zich op baanbrekende samenwerkingen tussen kunst en technologie en op artistieke praktijken die te maken hebben met innovatie op het gebied van technologie, het bedrijfsleven en/of de samenleving. Deze competitie is niet beperkt tot een bepaald genre, zoals mediakunst en digitale kunst. De wedstrijd staat open voor kunstenaars of kunstenaarscollectieven, creatieve professionals, onderzoekers en bedrijven over de hele wereld. Deze competitie is niet beperkt tot burgers van EU-lidstaten.

Prijs

Er worden twee prijzen uitgereikt van elk 20.000 euro:

  • Eén voor een artistiek werk dat een groot potentieel heeft om het gebruik, de ontwikkeling of de perceptie van technologie te beïnvloeden of te veranderen
  • Eén voor een vernieuwende samenwerking tussen industrie of technologie en de kunsten, die nieuwe wegen opent voor innovatie.

De winnaars mogen hun werk wereldwijd presenteren op verschillende evenementen zoals tentoonstellingen en lezingen op het Ars Electronica Festival 2017 in Linz, BOZAR in Brussel en in Waag Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

Datum

2 maart 2019

Organisator

Ars Electronica, BOZAR & Waag Society

Prijs

gratis

Andere activiteiten