Symposium mycelium en levende biomaterialen in design

Designers, ondernemers en ontwerpopleidingen spelen een belangrijke rol in het streven naar een duurzame wereld. Met het project MAAKBAAR wil BOS+ de designsector sensibiliseren en activeren rond sociaal, economisch en ecologisch duurzaam design. 

Eén van de meest fascinerende strategieën voor duurzaam design richt zich op 'levende' biomaterialen zoals mycelium of algen. Het werken met deze 100% natuurlijke materialen — die je zelf groeit vooraleer je ermee aan de slag gaat — is niet alleen duurzaam en volledig circulair, maar weet ook ontwerpers hun blik op duurzaamheid en design te verruimen. Expertise rond deze nieuwe materialen vinden we in Vlaanderen bij ontwerp- en onderzoeksbureau GLIMPS.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Fungal Futures in Gent, slaan BOS+ en GLIMPS de handen in elkaar voor een symposium over de recente ervaringen en geleerde lessen. Studenten, docenten, wetenschappers en beleidsmakers  zullen samen nadenken over de toekomst van mycelium en andere biomaterialen voor toepassingen in duurzaam design én onderwijs. Je hoort er alles over de fascinerende eigenschappen en mogelijkheden, maar ook de actuele uitdagingen van deze materialen. 

Meer info over het programma en de workshops vind je hier.

Inschrijven

Deelname aan het symposium is gratis, maar registratie verplicht via deze link. Graag inschrijven vóór 1 oktober. Meer info of vragen? Mail naar Laure Devroey (laure.devroey@bosplus.be). Ga naar het Facebookevent.

Beeld (boven): Kristel Peters

Datum

9 oktober 2018

14:00

Locatie

De Wereld van Kina
Berouw 55

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

BOS+ en GLIMPS

Prijs

gratis

Andere activiteiten