Tegenlicht Meet Up: Mens in de machine

Kunstmatige intelligentie staat in de kinderschoenen. Recente doorbraken maken dat software niet langer wordt geschreven, maar door middel van testen wordt opgevoed. Geïnspireerd door het menselijke brein leren kunstmatige neurale netwerken complexe taken te beheersen die erg lijken op hoe kinderen leren: door vallen en opstaan. Maar hoe houden we controle over deze alsmaar slimmer en groter wordende intelligentie rivalen?

Al enkele jaren zijn de documentaires van VPRO Tegenlicht een verademing, een wake-up call. DearTech, selecteerde deze docu voor het publiek. Ze gaan in gesprek met een expert om meer grip te krijgen op het onderwerp. Initiatief van Dear Tech, in samenwerking met Cinema in De Studio.

Programma

  • 19u30: Deuren
  • 20u: Inleiding door Dear Tech,
  • 20u10: Voorwoord door Yoni Van Den Eede
  • 20u15: Start screening
  • 21u: Q&A met Yoni & Dear Tech,
  • 21u30: Einde

Over Dear Tech,

Dear Tech, is een onafhankelijk collectief van digital natives dat luidop wil nadenken over de impact van Technologie op mens en maatschappij. Dear Tech, wil moeilijke vragen stellen en het debat hierover voeden. Gaan wij de technologie van de toekomst vormgeven of gaat technologie onze toekomst vormgeven?

Over Yoni Van Den Eede (VUB)

Yoni is Postdoctoraal Onderzoeker van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO), verbonden aan de onderzoekscentra iMinds- SMIT (Studies on Media, Information and Telecommunication) en het Centrum voor Ethiek en Humanisme, beide van de Vrije Universiteit Brussel. Hij voert onderzoek naar de filosofie van de technologie en media-ecologie.

Interesse?

Gratis tickets via Eventbrite, maar het aantal plaatsen is beperkt.
Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Dear Tech,

Datum

17 april 2019

19:30 - 23:00

Locatie

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Dear Tech,

Prijs

gratis