Tegenlicht Meet Up: Slimme steden

Technologiebedrijven schetsen een aanlokkelijke toekomstvisie voor het toenemende aantal stadsbewoners. Een goed georganiseerd leven in zogenaamde smart cities waar bewoners en apparaten zijn aangesloten op The Internet of Things en alles en iedereen met elkaar verbonden is. Maar welke prijs betaalt de burger voor deze ambitieuze technologische droom?

 

Al enkele jaren zijn de documentaires van VPRO Tegenlicht een verademing, een wake-up call. DearTech, selecteerde deze docu voor het publiek. Ze gaan in gesprek met een expert om meer grip te krijgen op het onderwerp. Initiatief van Dear Tech, in samenwerking met Cinema in De Studio & Endeavour.

Programma

  • 19u30: Deuren
  • 20u: Inleiding door Dear Tech,
  • 20u10: Voorwoord door Maarten Desmet
  • 20u15: Start screening
  • 21u: Q&A met Maarten & Dear Tech,
  • 21u30: Einde

Over Dear Tech,

Dear Tech, is een onafhankelijk collectief van digital natives dat luidop wil nadenken over de impact van Technologie op mens en maatschappij. Dear Tech, wil moeilijke vragen stellen en het debat hierover voeden. Gaan wij de technologie van de toekomst vormgeven of gaat technologie onze toekomst vormgeven?

Over Maarten Desmet (Endeavour)

Maarten Desmet is een sociaal ondernemer die gespecialiseerd is in duurzaamheid. Maarten is de co-founder van Endeavour, een bedrijf dat onderzoek, innovatie & consultancy biedt bij stadsonwikkeling om steden duurzamer en inclusiever te maken.

Interesse?

Gratis tickets via Eventbrite, maar het aantal plaatsen is beperkt!
Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Dear Tech,

Datum

15 mei 2019

19:30 - 23:30

Locatie

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Dear Tech,

Prijs

gratis