Kick-off TexChallenge

Ben je een geïnspireerd operator of een krak in machinebouw? Een digitale techneut, elektronaut of mechanicus? Stond je ooit dag in dag uit tussen de bulderende weefgetouwen in de textielfabriek? Of heb je een ander nuttig steentje bij te dragen? Ga dan de uitdaging aan. Neem deel aan de TexChallenge.

We gooien alle kennis op tafel en ontwerpen en bouwen samen een (semi-)automatisch weefgetouw, waar ieder van ons thuis mee van start kan.

We werken met de vakkennis van wevers uit diverse culturen. Met handleidingen van weefmachines uit ons industriële verleden. Met mechanica en elektronica en vooral ook met hedendaagse technieken als lasercut of 3D-print. Met alle kennis op een hoopje en alle knappe koppen bij elkaar wordt het vast een fluitje van een cent… of niet?

Tijdens een eerste meeting op 5 juni 2019 brengen we alle geïnteresseerden en alle beschikbare kennis samen. Oud-textiliëns, wevers, ingenieurs, creatievelingen… Iedereen die iets kan bijdragen tot het project is meer dan welkom om zich aan te melden, individueel of in groep. Meedoen? Stuur een mail met je motivatie naar hello@timelab.org. Wie weet maak jij straks deel uit van het TexChallenge bouwteam!

We werken met vakkennis en met handleidingen van oude of nog werkende machines en voegen er een hedendaags laagje techniek aan toe.

Datum

5 juni 2019

19:00

Locatie

Timelab
Kogelstraat 34

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Timelab en DOEK

Prijs

gratis

Andere activiteiten