Textielfestival 2019

Ronse kent een rijke textielgeschiedenis, maar ook vandaag nog heeft textiel haar plek in de stad, dankzij zin voor ondernemen, creativiteit en innovatie. Tijdens de vierde editie van het tweejaarlijkse Textielfestival slaan dienst Toerisme, CC De Ververij en TIO3 opnieuw de handen in elkaar om te laten zien wat textiel in Ronse te bieden heeft. 

Cultuurcentrum De Ververij organiseert de tentoonstelling CONFORM met kunstwerken uit de collecties van het S.M.A.K. (Gent) en het M HKA (Antwerpen) van beeldend kunstenaars Ricardo Brey, Berlinde De Bruyckere, Lili Dujourie, Cindy Sherman, Anne-Mie Van Kerckhoven, Lois Weinberger …

Bij TIO3, event locatie en business center, zullen tijdens het Textielfestival verschillende werken tentoon gesteld worden rond het thema innovatieve textiel. Zaterdagnamiddag is er een voordracht van de realisaties van RETEX, waarbij met lokale textielfirma’s een gerecycleerd polyester-katoen garen geproduceerd werd met 67% gerecycleerde materie. Dit product stond zeer sterk in de kijker op de beurs Techtextil in Frankfurt. Zaterdagavond geeft Jasna Rok, een jonge en energieke pionier in het combineren van innovatieve mode en ultramoderne technologie, een seminarie omtrent interactieve fashion alsook haar ervaringen met de denktank van de NASA.

Verder zullen er workshops doorgaan rond textiel en mode. Toerisme Ronse zet n.a.v. het Textielfestival met plezier de deuren open van het MUST – Museum voor textiel. Gepassioneerde textiliens geven er met veel enthousiasme demonstraties op de weefgetouwen. Op zondag gaat er op de binnenkoer van de Hoge Mote een creatief textielmarktje door en kinderen kunnen er de handen uit de mouwen steken tijdens een textiel workshop. Ga je liever op stap? Boek dan zeker de geleide textielwandeling, onze gidsen nemen je graag mee op sleeptouw.

Het volledige programma vind je hier.

Datum

27 september tot 29 september 2019

Locatie

verschillende locaties
in

9600 Ronse, België

Toon op Google Maps

Organisator

TIO3

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten