The Bauhaus #itsalldesign

Met The Bauhaus #itsalldesign verwelkomt het Art & Design Atomium Museum [ADAM] voor het eerst in haar jonge geschiedenis een tentoonstelling van het Vitra Design Museum. Deze retrospectieve biedt een complete kijk op het design van de Bauhausbeweging.

De tentoonstelling omvat tal van werken waarvan de meeste nooit eerder getoond werden, uit verschillende domeinen zoals design, architectuur, kunst, film en fotografie. Tegelijkertijd trekt ze een parallel tussen het design van het Bauhaus en de huidige tendensen en creaties op het vlak van design, kunst en architectuur. 

De tentoonstelling toont op die manier hoe actueel deze legendarische culturele instelling nog altijd is. De belangrijke figuren van het Bauhaus worden tentoongesteld zoals Marianne Brandt, Marcel Breuer, Lyonel Feininger, Walter Gropius en Wassily Kandinsky. De hedendaagse bijdragen komen onder andere van Olaf Nicolai, Adrian Sauer, Enzo Mari, Lord Norman Foster, Opendesk, Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Alberto Meda en Jerszy Seymour.

Datum

16 maart tot 11 juni 2017

10:00 - 18:00

Locatie

Art & Design Atomium Museum
Belgiëplein

1020 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Art & Design Atomium Museum

Prijs

6 euro

Andere activiteiten