Oproep voor deelname aan 'The becoming of an object' op de FuoriSalone

Georganiseerd door
Flanders DC

Zoals elk jaar neemt Belgium is Design deel aan de Milan Design Week en brengt er het beste van wat de Belgische designsector te bieden heeft. Door de coronapandemie zal de Milan Design Week er anders uitzien dan voorheen. Daarom kozen we voor een digitale presentatie die zowel ter plaatse als online getoond kan worden. ‘The becoming of an object’ is een film die in Milaan zal worden gepresenteerd als onderdeel van een installatie in de stad tijdens FuoriSalone. De film toont design in de breedste zin van het woord. Voor de film zijn we op zoek naar interessante bedrijven, ontwerpen en projecten.

‘The becoming of an object’ is een film van ongeveer 30 minuten geregisseerd door Alexandre Humbert i.s.m. Giovanna Massoni. De film geeft een beeld van wat Belgisch design anno 2021 is. De film wordt in Milaan gepresenteerd als onderdeel van een installatie in de stad tijdens FuoriSalone. De filmdistributie zal daarna worden uitgebreid met evenementen zoals Design Film Festivals en andere designweken of professionele designevenementen.

Alexandre Humbert is ontwerper van opleiding. Hij heeft in de loop der jaren een oeuvre ontwikkeld dat film gebruikt als essentieel onderdeel van zijn objecten. De werking van zijn atelier ligt dichter bij die van een ontwerper dan van een klassiek audiovisueel productiebedrijf. Voor zijn onderzoek werkt hij samen met Giovanna Massoni. Zij is curator en designconsultant en is voortdurend op zoek naar nieuwe methodes om de culturele en sociale waarde van design te versterken en communiceren.

Voor de realisatie van de film zijn we op zoek naar bedrijven, designers, collectieven, ontwerpstudio's gevestigd in België. Zij hebben reeds ervaring opgebouwd of een eigen onderzoeksmethodiek uitgewerkt waardoor ze getuigen van maturiteit in aanpak en visie.

De deelnemers presenteren een recent object, een onderzoek, een product dat een dynamische, relationele en open visie op design weergeeft. Onder de naam “objecten”, verstaan we ook: projecten, onderzoek, producten, prototypes, zelfproductie, diensten, strategieën, initiatieven

Sectoren die hiervoor in aanmerking komen: industrieel, ambachtelijk, sociaal, economisch, materiaalonderzoek, toegepast onderzoek, speculatief ontwerp en designfictie.

Er wordt een financiële bijdrage aan het project gevraagd van 200 euro (excl. BTW), voor bedrijven met meer dan 20 werknemers is de bijdrage 400 euro (excl. BTW).

Neem je graag deel aan 'The becoming of an object', stuur dan tegen 17 januari 2021:

  • CV
  • tekst over je algemene aanpak als ontwerper / collectief / ontwerpstudio
  • 2 objecten (of collectie), 1 A4 per object met beschrijving en beeldmateriaal

Het volledige reglement vind je hier. Het inschrijvingsformulier vind je hier.

Inschrijving te sturen naar: info@belgiumisdesign.be

Nog vragen? Flanders DC - Christian Oosterlinck: 02 227 60 63 / christian.oosterlinck@flandersdc.be

Datum

17 januari 2021

Organisator

Flanders DC

Prijs

200 — 400 euro

Andere activiteiten