The Belgian Focus op White Milan

Georganiseerd door
Flanders DC

Tijdens de Milan Fashion Week van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari 2020 geeft Flanders DC voor de vierde keer de kans aan enkele merken om deel te nemen aan 'The Belgian Focus' op White Milan. Deze zes Belgische labels zullen een showroom ter beschikking krijgen om hun merk in de kijker te zetten: YNGR, Wright, Moon Games, Komono, Marylène Madou, Recto Verso.

White Milan ontvangt zowel Italiaanse als internationale buyers en pers. De tradeshow is een dynamische plek met meer dan 500 brands, verdeeld over verschillende locaties in Via Tortona. In de hoofdlocatie Tortona 27 krijgen de zes Belgische merken onder de noemer 'The Belgian Focus' de kans om hun showroom op te zetten. Naast de focus op verkoop zal er ook veel aandacht zijn voor communicatie en pr. De labels ontvangen aangepaste communicatie- en pr-ondersteuning voor het initiatief (persberichten, dedicated newsletter, website en social media,…).

Voor deze editie van ‘The Belgian Focus’ selecteerde Flanders DC zes opkomende Belgische labels met een duidelijke identiteit:

  • YNGR maakt genderneutrale tassen en accessoires met een urban twist. Bijna alle YNGR-producten zijn gemaakt op basis van gerecycleerd leder. 
  • Recto Verso is een high-end sportswear merk, gekenmerkt door unieke stoffen, gesofisticeerde designs, 100% lokale productie en een gewaagd imago.
  • Moon Games is een duurzame collectie breigoed en accessoires. Het label streeft tijdloosheid na en werkt zonder seizoenen. Made in Belgium.
  • Komono betekent in het japans: kleine dingen, want kleine dingen kunnen een grootse impact hebben in stijl. Komono is een wereldmerk van heel dichtbij.
  • Marylène Madou vertrekt steeds vanuit handgetekende prints. Wat begon met sjaals evolueerde naar deux-pièces met tops en broeken.
  • WRIGHT. brengt trend- en seizoensloze, luxueuze essentials uit. De focus van de collectie ligt op kwaliteit en vakmanschap. 
Datum

20 februari tot 23 februari 2020

Locatie

White Milan, Superstudio Più
Via Tortona 27

20144 Milaan, Italië

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten