The Empty Shop by Oxfam

Ben je op zoek naar designer items voor een zachte prijs? Kom dan zeker langs bij The Empty Shop by Oxfam. Oxfam roept alle grote namen uit de Belgische mode- en designwereld, stylisten, laatstejaarsstudenten van modeacademies, bloggers en particulieren op om hun items te schenken en zo het initiatief te steunen! 

Oxfam-Solidariteit opent van 17 oktober tot en met 16 november een Empty Shop in de Vlaamsesteenweg in Brussel met kleding en designobjecten van bekende en minder bekende ontwerpers. De opbrengst gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Volgens het principe van The Empty Shop starten we met een lege winkel, die we vullen met merkkleding en designobjecten, zoals een lamp of een vaas. We roepen daarom grote namen uit de modewereld, de Belgische designwereld, stylisten en fashionista’s op om kleren of designobjecten te schenken: eigen creaties, einde reeksen, unieke stukken. Heb je zelf merkkleding of designvoorwerpen van hoge kwaliteit liggen, dan mag je dat zeker schenken. Dat hoeven geen grote merken te zijn, zolang het maar kwaliteitsvolle producten zijn. Iedereen is uiteraard ook welkom om gewoon te komen shoppen.

Waarom lanceert Oxfam The Empty Shop? Om te tonen dat tweedehands hip is. We willen het grote publiek laten zien dat je in onze tweedehandswinkels echte topstukken kan vinden aan een zachte prijs. Het is niet omdat het een tweedehandswinkel is dat je er geen Dries Van Noten vindt.

Het is de tweede maal dat Oxfam in Brussel een Empty Shop opent. In oktober 2017 opende Oxfam een Empty Shop in de Brusselse Dansaertstraat. Dankzij de vele schenkingen van onder meer Nathalie Vleeschouwer, Jean-Paul Knott en Filippa K bracht de eerste editie Oxfam maar liefst 31.980 euro op. De winst ging naar projecten van Oxfam over heel de wereld.

De Empty Shop strijkt dit jaar neer in de Vlaamsesteenweg 88-90 in Brussel. De indeling van de ruimte en de inrichting van de nieuwe lege winkel werden spontaan toevertrouwd aan de Belgische ontwerper Lionel Jadot, de meester van upcycling en reuse.

Datum

17 oktober tot 16 november 2019

Locatie

The Empty Shop Brussels
Vlaamsesteenweg 88-90

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Oxfam

Prijs

gratis

Andere activiteiten