The New Textile Generation

Circulaire economie, cradle to cradle, fair trade,… Ook in de textielsector staat duurzaamheid hoog op de agenda. De sector, volop in transitie, ziet in duurzame innovatie een opportuniteit. Door milieuvriendelijk te werken kunnen bedrijven immers hun kosten inperken, betere producten leveren maar ook nieuwe markten creëren.

Hoog tijd voor Ministry of Makers om enkele experten aan het woord te laten over nieuwe grondstoffen en productieprocessen, duurzame businessmodellen en de integratie van nieuwe technologie in textiel.

Programma

  • Alexandra De Raeve van HoGent brengt het opmerkelijke verhaal van hennep als duurzame grondstof.
  • Evelien Bossuyt heeft het over haar onderzoek naar de grondstoffen van textiel en het belang van duurzaamheidslabels in kleding. Hoe ‘fairtrade’ is jouw t-shirt écht?
  • Kristel Peters getuigt over haar project ‘Alice, A Zero Waste Fashion Shoe’ en over haar experiment ‘Growing Shoes, Fungal Futures’. Ze toont de resultaten van haar onderzoek in het Design museum.
  • Het Belgisch bedrijf Clarysse (huishoudlinnen) is een belangrijke voortrekker wat betreft duurzaam ondernemen, met de cradle to cradle-filosofie als leidraad. Laurens Oversier vertelt over de inspanningen van het bedrijf om een eerlijk product af te leveren.

Het uitgebreide programma vind je op de website van Ministry of Makers.

Beeld: Alice, Kristel Peters

Datum

13 september 2017

17:00 - 21:00

Locatie

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Ministry of Makers

Prijs

gratis

Andere activiteiten