The World of Charles and Ray Eames

The World of Charles and Ray Eames is een grote expositie waarin de carrières van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988) worden uitgelicht. Alsook het grensverleggende werk van The Eames Office, een laboratorium voor design dat al vier decennia actief is en baanbrekend is op het vlak van architectuur, meubelontwerp, grafisch-en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap en worden daar wereldwijd voor erkend. Bij het grote publiek zijn ze bekend voor de in het oog springende kuipstoeltjes met typisch onderstel, in de designwereld is het duo incontournable.

De tentoonstelling werd gemaakt door de Londense Barbican Art Gallery en opende er in het najaar van 2015.

De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten die door Charles en Ray Eames tijdens hun leven bedacht en geproduceerd werden. Daarnaast is er een veelheid aan documentatie en artefacten te zien die door The Eames Office en het designduo verzameld werden. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars in verschillende disciplines hebben een belangrijke plaats in de tentoonstelling. De bezoeker wordt via verschillende thema's mee op sleeptouw genomen om het complexe en indrukwekkende verhaal van Charles en Ray Eames te kunnen vatten.

De tentoonstelling werd op maat van C-mine herwerkt, zonder aan het originele en sterke verhaal te raken. Hiervoor werden scenografen Jo Klaps en Patrick Reuvis aangetrokken. De tentoonstelling wordt getoond in de exporuimtes van C-mine designcentrum en C-mine cultuurcentrum.

Datum

18 februari tot 28 mei 2017

10:00 - 18:00

Locatie

C-mine cultuurcentrum
C-mine

3600 Genk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Barbican Art Gallery

Prijs

10 euro

Andere activiteiten