VENSTER

Axelle Vertommen zal tijdens de maand juli een tijdelijke winkel met designmeubels openen in Antwerpen. Onder de noemer VENSTER brengt ze verschillende Belgische ontwerpers samen om hedendaags Belgisch design in de kijker te zetten.

Belgisch designlandschap

Ondanks dat het Belgische designlandschap veel te bieden heeft, blijft het voor ontwerpers moeilijk om producten te verkopen via de gebruikelijke kanalen. In de meeste designwinkels zijn meubels van gevestigde waarden terug te vinden en worden grote merken vertegenwoordigd. Als jonge meubelontwerper besloot Axelle Vertommen om het heft in eigen handen te nemen met VENSTER.

VENSTER

VENSTER nodigt onafhankelijke ontwerpers uit om hun werk te presenteren. Elke week staat een andere ontwerper of ontwerpteam in de schijnwerpers. Dat houdt in dat er een week lang meubilair van de ontwerper(s) in een zelfontworpen scenografie wordt getoond in de etalage. Elke donderdagavond wordt de etalage feestelijk ingehuldigd tijdens een vernissage. In de winkel zal permanent een aanbod aanwezig zijn van de verschillende ontwerpers, aangevuld met ander Belgisch talent. Ook een catalogus met de volledige collectie van de verschillende merken zal beschikbaar zijn. De winkel blijft open tot en met 5 augustus.

Programma

Op 5 juli start de winkel met Dialect, een design studio uit Deurne, gevormd door Pierric De Coster en Jonas Blondeel. Op 12 juli vindt de vernissage van LABT plaats. LABT is de ontwerp studio van Atelier Ternier uit Gent. Op 19 juli wordt het design van Dries Otten gepresenteerd, een interieurarchitect en meubelontwerper gevestigd in Antwerpen. De week nadien, op donderdag 26 juli, is het de avond van Vormen. Vormen is een jong collectief met een passie voor design en vakmanschap uit Gent. De laatste vernissage zal plaatsvinden op 2 augustus. Op deze avond toont Axelle Vertommen haar eigen werk in de etalage.

  • 05.07 — 11.07.2018: Dialect
  • 12.07 — 18.07.2018: LABT
  • 19.07 — 25.07.2018: Dries Otten
  • 26.07 — 01.08.2018: Vormen
  • 02.08 — 05.08.2018: Axelle Vertommen
Datum

5 juli tot 5 augustus 2018

Locatie

VENSTER
Britselei 1C

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Axelle Vertommen

Prijs

/

Andere activiteiten