VI.BE Summer School

Leer vanuit je hangmat hoe je de perfecte release opzet! Tussen 3 en 7 augustus vertellen we je in 5 webinars hoe je het meeste haalt uit je volgende single, EP of album.

Het lijkt de laatste maanden misschien alsof muziek op zijn gat ligt, maar achter de schermen werken muzikanten, labels, managers… verder aan de volgende releases. Hoe gaat dat juist in zijn werk, zo’n release op poten zetten? Waar moet je allemaal op letten als je een eerste single, EP of full album wil uitbrengen? Deze zomer biedt VI.BE een vijfdaagse Summer School aan, gewoon vanuit je kot. Tussen 3 en 7 augustus dompelen we je onder in de belangrijkste aspecten van muziek releasen. 

De 5 webinars

De Summer School bestaat uit 5 webinars van 20 minuten + een live Q&A. Op het programma: 

  • 3/08 12-13u Releaseplanning: aan een release gaat altijd een goeie planning vooraf. Hoe zet je die op en waar moet je op letten?
  • 4/08 12-13u Promocampagne: je wil je muziek het liefst aan de hele wereld laten horen, maar wil de wereld wel luisteren? Promo is een onmisbaar deel van je campagne.
  • 5/08 12-13u De begroting: hoeveel kost dat eigenlijk, zo’n release? En waar haal je dat geld?
  • 6/08 12-13u Spotify en streaming: in deze webinar krijg je toegang tot de ins en outs van Spotify en streaming in het algemeen.
  • 7/08 12-13u Case study: samen met een manager lichten we de release van een Belgische topartiest toe. (tbc)

En natuurlijk voorzien we bij elke webinar ook voldoende tijd voor een Q&A!

Voor wie?

Voor iedereen die op het punt staat een single, EP of album uit te brengen en er zoveel mogelijk uit wil halen. 

Je kan kiezen om één van de webinars te volgen of je kan je ook inschrijven om ze allemaal te volgen. De Summer School is volledig gratis, je moet je enkel op voorhand registreren via dit formulier

Datum

3 augustus tot 7 augustus 2020

Organisator

VI.BE

Prijs

gratis

Andere activiteiten