Visueel procesdenken

De nadruk van deze tweedaagse workshop ligt vooral op het visualiseren van processen zodat iedere medewerker ziet waar zijn/haar stem een plaats krijgt binnen het proces, maar ook dat lange, complexe processen in beeld worden gebracht. Het zorgt ervoor dat er een gemeenschappelijke (beeld)taal wordt gesproken en dat containerbegrippen een waarde krijgen.

Je leert hoe je tekeningen en beelden kan gebruiken tijdens het trainen, adviseren, leidinggeven en vergaderen. Het helpt om processen duidelijker te stellen.

Josworld organiseert deze workshop omdat we geloven in de impact van co-creatie en opmerken dat organisaties en bedrijven, die een maatschappelijke meerwaarde creëren nood hebben aan tools om hun verhaal helder te verwoorden.

Verloop?

De eerste dag worden teken-technische skills aangeleerd, de tweede dag bekijken we 4 verschillende toepassingen:

  • een-op-een coaching
  • begeleiden van groepen als actieve deelnemer
  • begeleiden van groepen als passieve deelnemer (maken van sjablonen)
  • visualiseren en registreren van processen als externe

Fien Sambaer zal de workshop begeleiden. Fien heeft een achtergrond als illustrator en visual thinker. Ze deed professionele ervaring op in het onderwijs, de socio-culturele- en de artistieke sector. Ze raakte geboeid door onderwijs, ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren, Brussel, anderstaligen, participatietrajecten en duurzame samenwerkingen. Daarnaast is ze mede zaakvoerder bij CitySpark.be.

Datum

18 maart tot 19 maart 2019

09:00 - 17:00

Locatie

Josworld
Lakensestraat 99

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Josworld

Prijs

411,40 euro

Andere activiteiten