VPRO Tegenlicht zoekt Future Fashion Pioniers

VPRO Tegenlicht zoekt Future Fashion Pioniers: mensen met vooruitstrevende ideeën over de toekomst van mode. Meld tot uiterlijk 2 december je kandidaat of jezelf aan op vpro.nl/pioniers.

De mode- en kledingindustrie heeft zich ontwikkeld tot een duizelingwekkend en gruwelijk systeem van ‘Fast Fashion' gebaseerd op uitbuiting, verspilling en vervuiling. Zo is de industrie verantwoordelijk voor tien procent CO2-uitstoot. Het moet anders, maar hoe?

We zoeken mensen die oplossingen bieden. Bijvoorbeeld door te experimenteren met nieuwe materialen, het combineren van mode met technologie, het omtoveren van afval tot outfit of het uitlenen van kleding via je eigen kledingbibliotheek. Ben jij of ken jij de pionier die wij zoeken? Beschrijf het product, concept of idee van de pionier en vertel waarom dit volgens jou zo bijzonder is.

Pioniers hebben de kans op een moment of fame op onze digitale catwalk. Van 3 tot uiterlijk 10 december kan er gestemd worden op de Future Fashion Pioniers. De vijf finalisten worden gekozen door bezoekers van de website en een vakkundige jury. Ze worden bekend gemaakt tijdens de Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op woensdag 12 december 2018.

Daarnaast nodigen organisatoren van Meet Ups door het hele land Future Fashion Pioniers uit voor presentaties van hun ideeën en ontwerpen. Alle pioniers maken kans om gevraagd te worden voor deelname aan een Future Short van VPRO Tegenlicht in de winter van 2019.

Datum

2 december 2018

Organisator

VPRO Tegenlicht

Prijs

gratis

Andere activiteiten